• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Šarić iz Herfolgea u Liverpul!

Nikola Šarić, talentovani srpski fudbaler koji je 1991. godine rođen u Sarajevu, prešao je u Liverpul iz danskog drugoligaša Herfolgea!

 Nikola Šarić iz Herfolgea u Liverpul! Izvor: MONDO

Zanimljivo je da transfer Nikole Šarića nije obavljen posredstvom menadžera, već je šef struke "crvenih" Rafa Benitez lično zvao sportskog direktora danskog kluba, kako bi izašao kao pobednik iz trke sa Barselonom.

"Kada mi se čovek predstavio kao 'Rafa, mislim Rafa Benitez iz Liverpula', mislio sam da se neko šali sa mnom", rekao je sportski direktor Herfolgea Per Rud.

Nije objavljeno koliko je Liverpul platio na ime obeštećenja za najboljeg omladinskog fudbalera Danske za 2007. godinu i standardnog reprezentativca te zemlje ispod 18 godina.

"Ovo je za mene jedinstvena prilika. Treniraću sa velikim imenima, a razvijaću se igrama za rezervni sastav Liverpula", rekao je Šarić.

Njegov zemljak Danijel Ager pre dve godine je stigao na Enfild iz Brondbija, trenutno ima 23 godine i smatra se za jednog od najboljih mladih centarhalfova kontinenta.

Šarić je zimus, u intervjuu za bosansko-hercegovački sajt "BH talenti", rekao da bi kao senior najradije nastupao za reprezentaciju Danske, pošto tamo živi od malena.

"Ovde sam počeo da igram fudbal. Za 'A' tim Danske nikada do sada nije igrao fudbaler stranog porekla, tako da bih ja voleo da probijem led i budem prvi. Ako me ne budu hteli zato što nisam pravi Danac, rado bih igrao za Bosnu i Hercegovinu".


Na pitanje da li se oseća Dancem, Bosancem ili Srbinom, Šarić je odgovorio da je sve to pomalo.

"Kada sam u Danskoj, osećam se Dancem, ali kada dođem dole i sretnem se sa svima, osećam da pripadam i tamo, znači 50:50. Otac mi je Srbin, majka Hrvatica i oboje su veliki jugonostalgičari. Uvek su mi pričali da tamo žive najbolji ljudi svih vera i da nije važno ko je ko, već da postoje samo dobri i loši. I ja se onda osećam bivšim Jugoslovenom",
otkriva Šarić.

Dakle, još uvek ima prostora da momak zaigra za Srbiju. Ako je dovoljno dobar Liverpulu i Benitezu, zašto ne bi bio nama?

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC