• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Ne bježimo od uloge favorita

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se sa Zlatibora i okreću se utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa beloruskim Naftanom.

 Prosinečki: Ne bježimo od uloge favorita  Izvor: MONDO

Šest dana pre starta sezone i prve takmičarske utakmice, trener crveno-bijelih Robert Prosinečki smatra da ima razloga za zadovoljstvo.

Pripreme na Rogli i Zlatiboru su maksimalno sprovedene u djelo, a zdravstveni bilten bio je u prethodne tri nedelje gotovo besprijekoran.

"Narednog četvrtka nas očekuje utakmica sa Naftanom, u kojoj nam je rezultat mnogo važan iz nekoliko razloga. Želimo dobrom igrom da dobijemo na samopouzdanju, koje će nam dosta značiti na startu šampionata. Imamo težak raspored, gostujemo dobrim ekipama i pri tom igramo kvalifikacije u Evropi. Moraćemo u uvodnim utakmicama da damo sve od sebe i da razmišljamo samo o pobjedama", rekao je Prosinečki po povratku u Beograd.

Crvena zvezda nije ovog ljeta puno mijenjala sastav. Iako se dosta spekulisalo, posebno na temu odlazaka, ispostavilo se da Prosinečki iz prošlosezonske prve postave ne može da računa "samo" na Kristijana Borhu i Duška Tošića.

Ostaje da se vidi hoće li Eli Babalj i Milan Jovanović biti pravi nasljednici.

"Obojici će biti potrebno izvjesno vrijeme da se prilagode i adaptiraju na obaveze u Crvenoj zvezdi, ali vjerujem u njih i mislim da će donijeti dodatni kvalitet ekipi. Uspjeli smo da zadržimo 'kostur' tima, na čemu sam najviše insistirao. Njega čine momci koji su pokazali da znaju da igraju, da je pred njima svijetla budućnost i sada, nakon šest mjeseci kontinuiteta u radu, očekujem da budemo još bolji".

Hrvatski strateg dodao je da puno znači to što je vezni red sa Lazovićem, Dimitrijevićem, Milivojevićem, Mijailovićem, Evandrom i Kaduom ostao netaknut.

"To je nemjerljivo veliki plus za nas. Manevar je naša najveća snaga, pokretač svega".

Naftan je prilična nepoznanica. Zauzima osmo mjesto na tabeli bjeloruskog prvenstva (u konkurenciji 11 timova), a do sada je u 16 kola zabilježio čak osam remija.

Protivnikova prednost je što se nalazi u punom takmičarskom ritmu.

"Moj pomoćnik Kljajić uživo je posmatrao jednu utakmicu Naftana i prenio nam svoja zapažanja. Na osnovu do sada viđenog, mogu da kažem da su pravi predstavnik fudbalske škole bivšeg SSSR, da ih odlikuju disciplina u igri i fizička snagu. Uvjeren sam da smo mi, ipak, kvalitetnija ekipa i zato ne bježimo od uloge favorita", jasan je Prosinečki.

On je ponovio mišljenje sa kraja prethodne sezone, da je Zvezda sposobna da sa igračima pobjedničkog mentaliteta prekine "post" u Srbiji i vrati titulu poslije pet godina.

"Navijači, kao i svi mi, sigurno očekujemo titulu. To nam je glavni cilj. Mislim da optimizam koji nosim u sebi nije bez osnova. Imamo igrače koji su proljetos pokazali da znaju da igraju, da su karakterni, složni kao cjelina i da vole klub".

(MONDO, foto: FK Crvena zvezda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC