• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednica Superligaša zatečena hapšenjima

Zatečeni smo. Ne možemo, ipak, očekivati preveliku i brzu reakciju, jer je policijska istraga u toku", rekao je predsednik zajednice Miodrag Janković.

 Zajednica Superligaša zatečena hapšenjima Izvor: MONDO

Generalni sekretar Zajednice Superligaša Miodrag Janković izjavio je u četvrtak da je ta organizacija zatečena hapšenjima zbog lažiranja fudbalskih utakmica u srpskom prvenstvu i da ne može da reaguje dok policijske istrage ne dobiju sudski epilog.

"Svesni smo situacije, ali imamo samo one informacije koje imaju i mediji. Zatečeni smo. Ne možemo, ipak, očekivati preveliku i brzu reakciju, jer je policijska istraga u toku", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Janković je dodao da Zajednica Superligaša od policije može da zatraži zvanična objašnjenja tek kada petorica uhapšenih funkcionera i sudija daju iskaze istražnom sudiji, što će oni u sredu i učiniti.

Policija je u utorak uhapsila predsednika Vojvodine Ratka Butorovića, direktora klupskog sportskog centra Mileta Čabrića, dvojicu sadašnjih i jednog bivšeg sudiju: Mihaila Jeknića, Borislava Kašanskog i Gorana Kovačića.

Buturović i Čabrić su uhapšeni jer su, uz posredstvo Kovačića, novcem podmitili Jeknića i Kašanskog da nameste utakmicu između Vojvodine i Mladosti iz Lučana u 16. kolu Meridijan Superlige, koju je novosadska ekipa 12. decembra dobila sa 1:0.

Janković je istakao da Vojvodina, ako se optužbe dokažu, može da bude kažnjena samo po članu 63. disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije, odnosno zbog nagovaranja, podmićivanja, dogovaranja i lažiranja.

Maksimalna predviđena kazna tim članom je vraćanje kluba u dva ranga niži stepen ili najniži rang takmičenja.

Vojvodina, međutim, ne bi mogla da bude kažnjena po članu 66.
disciplinskog pravilnika, odnosno zbog učešća u neregularnosti.
Kazne predviđene tim članom ne razlikuju se, doduše, od sankcija predviđenih članom 63.

"Nemamo nameru da zataškavamo stvari, pošto je bačena velika mrlja na srpsko prvenstvo i svima bi nam u tom slučaju visio teg nad glavom", istakao je Janković, koji je naveo i da će se Vojvodina normalno takmičiti sve dok optužbe ne budu dokazane.

Vojvodina će, prema rečima Jankovića, biti automatski izbačena iz takmičenja ako se optužbe dokažu.

Rezultati kluba će se poništiti u slučaju da je odigrano manje od
75 odsto prvenstva. U suprotnom, rezultati će ostati, a sve preostale utakmice biće registrovane službenim rezultatom od 3:0 za protivnika Vojvodine.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC