• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Nema više "galamdžija" na Tari

"Normalno je da kada dođu novi, a naročito mladi igrači, ne mogu odmah da pokažu pravo lice i duh", objašnjava odsustvo graje Nenad Đorđević.

 PARTIZAN: Nema više "galamdžija" na Tari  Izvor: MONDO

Naizgled na Tari je sve isto: Partizan na pripremama, ambijent prijatan, uvek ljubazno osoblje u Hotelu "Omorika", mnogo znatiželjnih klinaca oko terena na kojima vežbaju fudbaleri...

Jedina razlika u odnosu na neke prethodne godine je neuobičajen mir, odnosno odsustvo graje. Ova generacija fudbalera Partizana, nema mnogo galamdžija u svojim redovima.

Nema Kralja, Nađa, Ilića, Mirkovića, Saveljića i ostalih nekadašnjih prvotimaca, koji su bili zaduženi za vedru atmosferu. Neprestano su zbijali šale, pa je gromoglasan smeh bio zaštitni znak crno-belih gde god da se pojave.

Sada je situacija u potpunosti drugačija u taboru srpskog osvajača duple krune. Razlozi su jednostavni: veliki je broj mladih i novih igrača i svi poštuju hijerarhiju u timu.

Po stažu najiskusniji je Nenad Đorđević, kojem će pripasti kapitenska traka. Na Tari je šesti put, ali ne želi da poredi generacije kojima je pripadao.

"Normalno je da kada dođu novi, a naročito mladi igrači, ne mogu odmah da pokažu pravo lice i duh. Logično je da prođu kroz period adaptacije, neće odmah da se eksponiraju", objasnio je Đorđević.

Mir na treninzima, ali i u slobodno vreme, ipak ne znače da atmosfera u ekipi nije dobra. Naprotiv.

"Važno je da atmosfera opet bude kao u poslednjih šest meseci. I jeste takva. Znam da su ljudi u upravi na čelu sa direktorom Ivanom Tomićem pored igračkih, pomno ispitali i ljudske kvalitete svakoga koga su doveli. To je garancija da će ekipa opet biti jedinstvena".

Đorđević još nije imao priliku da povisi ton na saigrače. Čak ni da ih opomene.

"Zalagaću se da, ukoliko se suočimo sa problemom, sve rešavamo zajednički, na diplomatski način, pričom", uverava Nenad Đorđević.

Dijara hoće Juve ili Arsenal

MONDO je u sredu objavio priču o "fejsbukomaniji" među fudbalerima Partizana. To je imalo veliki odjek u javnosti o čemu svedoči ogroman broj poziva na druženje od strane navijača.

"Ovo je neverovatno. Svi smo u toku večeri u sredu dobili bar po 50 pozivnica, uglavnom od naših navijača. U istom ritmu se nastavilo i u četvrtak", kaže Nenad Marinković.

Tako je uvedena i nova navijačka moda – direktna komunikacija sa ljubimcima preko interneta. Problem je samo u tome što igrači Partizana ne mogu da stignu da svima odgovore na poruke.

Pored "fejsbuka", aktuelna tema među igračima je, logično, i ciklus kvalifikacija za Ligu šampiona. Iako crno-beli tek treba da sruše prvu i najvažniju prepreku na evropskoj sceni, Inter Baku ili Rabotnički, Senegalac ne krije da razmišlja unapred.

U priči o trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona svi žele da izbegnu četiri potencijalna protivnika na žrebu – Barselonu, Juventus, Liverpul i Arsenal.

Dijara razmišlja drugačije.

"Hoću Juventus", kategoričan je napadač Partizana.

Njegova izjava izazvala je opšte iznenađenje.

"Može i Arsenal", dodao je Dijara.

Jednostavno, tamnoputi fudbaler ima želju da se dokaže protiv najjačih. Nije ga pokolebalo ni podsećanje da se ispromašivao prilikom gostovanja u Madridu, u prijateljskoj utakmici protiv Reala u decembru prošle godine.

"Tada smo se tek spremali i zato sam promašivao. Protiv Juventusa sigurno neću", uz osmeh je završio Lamin Dijara.

Crno-beli za Miličino srce

Priliku da podesi nišanske sprave imaće već u petak (17.00) na terenu pored Hotela "Omorika", gde će crno-beli odigrati i drugu prijateljsku utakmicu. Posle duela sa Zetom (3:0), odmeriće snage i sa selekcijom regiona Bajine bašte.

Utakmica ima i humanitarni karakter. Cena ulaznica je 300 dinara, a prihod je namenjen Milici Đoković (19), ćerki radnika hotela "Omorika", kojoj je neophodna transplatacija srca u Grac (Austrija).

Ekspedicija iz Humske će tradicionalno poslednje veče pred polazak sa Tare večerati u restoranu "Kod Kurte", poznatog lokalnog ugostitelja, inače navijača Partizana.

Za razliku od prethodnih godina, u petak uveče će gost biti i vladika Filaret, koji će im poželeti sreću na putu ka Ligi šampiona i pokloniti ikonu Belog anđela.

(Izveštač MONDA sa Tare - Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC