• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AKN: Fogts optužuje medije za rasizam!

Berti Fogst optužio je nigerijske medije za rasizam, zbog njihovog izveštavanja za vreme prve faze Afričkog kupa nacija u Gani.

 AKN: Fogts optužuje medije za rasizam!  Izvor: MONDO

Selektor Nigerije, koji je u karijeri vodio i “pancere” i selekciju Škotske, našao se na meti "sedme sile", zbog loših partija njegovog tima, koji se jedva plasirao u dalje takmičenje šampionata "Crnog kontinenta".

“Da kojim slučajem 'beli' novinari ovako tretiraju 'crnog' selektora, mislim da bi ovo bilo okarakterisano kao rasizam. Ipak, nisam zatvorio vrata zahtevima novinara”, rekao je Fogts “Eurosportu”.

Iako ima važeći ugovor sa nigerijskim Savezom do 2010. godine, lokalna štampa piše da mu bez obzira na sve sledi otkaz!

“Ne brinem zbog tih spekulacija. Čak su napisali da nismo mogli da treniramo na našem kampu zbog 'leda i snega', iako je bilo 20 stepeni u stvarnosti. Mnogi od tih takozvanih novinara uopšte nisu bili prisutni na treninzima, već su nas gledali na TV-u. Ma neki su nas pre početka proglasili novim šampionima Afrike”, rekao je Nemac, kome je očigledno jako zasmetala formulacija “led i sneg”, koja aludira na njegovu boju kože.

Povod za oštre napade na Fogtsa bila je neefikasnost “super orlova” u prva dva meča grupne faze jer je iz prvog tima izostavio čak sedmoricu napadača.

Ipak, zahvaljujući trijumfu nad Beninom (2:0) i visokoj pobedi Obale Slonovače nad Malijem (3:0) izborili su nastup u četvrtfinalu, gde ih očekuje domaća selekcija Gane.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC