• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaja na slobodi!

Odlukom Vrhovnog suda Srbije, Džajić, Cvetković i Marinković biće pušteni iz pritvora u petak popodne.

 Džaja na slobodi!  Izvor: MONDO

Vrhovni sud Srbije u petak je ukinuo pritvor bivšim visokim funkcionerima FK Crvena zvezda Draganu Džajiću, Vladimiru Cvetkoviću i Milošu Marinkoviću.

VSS je saopštio da je kao neosnovane odbio predloge istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu i okružnog javnog tužioca da Draganu Džajiću, Milošu Marinković i Vladimiru Cvetkoviću pritvor produži za još mesec dana.

"Imajući u vidu vreme izvršenja krivičnih dela, činjenicu da je većina članova Upravnog odbora Crvene zvezde saslušana, da su saslušani svi učesnici transfera, i posebno periodu krivičnih dela čije se dokazivanje zasniva pre svega na materijalnim dokazima, a sva neophodna dokumentacije je pribavljena, to više ne stoji nijedan razlog za zadržavanje okrivljenih", navodi se u saopštenju.

"Neosnovan je predlog da se prema okrivljenima Draganu Džajiću, Milošu Marinkoviću i Vladimiru Cvetkoviću produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, ponavljanja krivičnog dela i posebno teških okolnosti izvršenja dela", dodaje se.

Advokat Džajića i Marinkovića, Milan Vujin, agenciji Beta rekao je da će svi optuženi danas napustiti pritvor. Džajić će, međutim, ostati na lečenju na Vojno medicinskoj akadamiji, gde će u ponedeljak biti operisan. Sada, ipak, neće imati stražara ispred sobe.

Vujin je, takođe, ponovio da će pred sudom tražiti nadoknadu zbog načina hapšenja svojih klijenata, "koje je osudila čitava srpska, ali i svetska javnosti".

Džajić, Cvetković i Marinković sa lisicama na rukama uhapšeni su 5. februara zato što su navodno pribavili protivpravnu korist pri prodaji Gorana Drulića u Saragosu. Hapšenje je snimano i emitovano u svim srpskim medijima.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC