• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čakar: Odlazim, ali pamtiću vreme u Partizanu

Ljubitelji fudbala u Crnoj Gori neće više imati priliku da uživo gledaju "projektile" Damira Čakara.

 Čakar: Odlazim, ali pamtiću vreme u Partizanu  Izvor: MONDO

"Pljevaljski bombarder" objavio je na konferenciji za novinare da je odlučio da završi dugogodišnju igračku karijeru tokom koje je osvojio pet titula nacionalnog prvaka i tri kupa.

"Došlo vreme da kažem zbogom mojoj velikoj ljubavi, kojoj sam posvetio minulih 20 godina. Jednostavno, osetio sam da je došao trenutak za kraj. Dolaze novi igrači i ne bih voleo da zauzimam mesto i prostor mlađima. Moj otac je bio fudbaler, stric isto, a ja sam od pete godine krenuo njihovim stopama. Ako se pogleda koliko sam igrao mislim da je dosta", rekao je Čakar.

Nekadašnji as Partizana rekao je da mu je period proveden u beogradskom klubu najdraži.

"U svim klubovima u kojima sam igrao ostavio sam trag, ali je Partizan od mene napravio igrača i čoveka, onakvog kakav sam sada. Moja karijera je obeležena igrama u beogradskom klubu čiji sam dres nosio sedam godina, a ulazak u Ligu šampiona sa "crno-belima" bio je kruna moje karijere", rekao je Čakar.

Na svom oproštajnom brifingu Čakar je naglasio da najviše žali zbog toga što nije dobio priliku da debituje u dresu crnogorske reprezentacije.

"Uvek ću nositi žal što nisam debitovao u dresu reprezentacije Crne Gore. Makar da sam upisao jedan meč za zemlju u kojoj sam rođen. Mislim da je bilo mesta za mene, ali to je bio neki loš splet okolnosti o kome više ne treba trošiti reči", rekao je Čakar.

Čakar je 1988. godine postao član mlađih kategorija Budućnosti, u čijem dresu je osvojio titulu juniorskog prvaka SFRJ. Nastupao je za Rudar, čačanski Borac, Partizan, francuski Šatero, Sutjesku i budvanski Mogren. Odigrao je 560 utakmica i postigao 288 golova.

Upisao je i tri nastupa za seniorsku reprezentaciju SR Jugoslavije, dok je za mladu reprezentaciju SFRJ odigrao 40 utakmica i postigao 17 golova.

Sa Partizanom je osvojio pet titula prvaka, dok je sa Mogrenom i Rudarom po jednom osvojio Kup.

Na večnoj listi najboljih strelaca Partizana, za koji je odigrao 302 meča, sa 148 golova deli 11. mesto sa Draganom Manceom, sa pogotkom manje od legendarnog Marka Valoka.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC