• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: "Petarde" označile početak!

Počela je i sezona u najjačoj ligi na svijetu!

 PREMIJER: "Petarde" označile početak!  Izvor: MONDO

Čekanju je došao kraj!

Premijerligaši su u subotu prvi put istrčali na teren u sezoni 2012/13 i podsetili nas da igraju najbolji fudbal na svijetu!

Iako su svi pogledi biti usmjereni na Arsenalove "Emirate", najbolja zabava prvog dana Premijer lige viđena je na Krejven Kotidžu.

Tamo nije bio Klint Dempsi, ali jeste Mladen Petrić.

Hrvatski internacionalac debitovao je za ekipu Martina Jola sa dva gola u mreži Noriča. Sjajnu partiju pružio je i Demijen Daf, takođe savladao Džona Rudija, a uspjeh kluba Mohameda Al Fajeda krunisao je pogotkom i Šveđanin srpskog porekla Aleksander Kačaniklić.

Fantastično je počeo i Svonsi. Za njegove navijače - sjajno! Istovremeno su slavili pobjedu svog tima i neuspjeh bivšeg trenera Brendona Rodžersa, na klupi Liverpula.

Ostaće zapamćeno da je prvi gol u takmičarskoj 2012/13 postigao efikasni vezista Španac Miču. .

Mihael Laudrup doveo ga je u klub ovog ljeta iz Rajo Valjekana, a on mu se već u prvoj utakmici protiv Kvins Parka odužio sa dva pogotka. Precizni su bili i Natan Dajer (dva puta), a konačni rezultat postigao je Skot Sinkler.

Golova je bilo i u duelu Vest Broma i Liverpula. "Redsi" su samo na početku utakmice pokušajima Luisa Suareza nagovijestili dobru partiju, ali su ih domaći brzo "prizemljili".

Mađar Zoltan Gera prihvatio je loptu u 43. minutu na ivici kaznenog prostora, brzo šutirao i pogodio golmanom gornji desni ugao. Pepe Reina se bacio, ali nije mogao da je dohvati.

Gosti se od šoka nisu oporavili do kraja utakmice, a već u 58. minutu i definitivno su se pomirili sa porazom: Danijel Ager srušio je Šejna Longa kao posljednji igrač odbrane, "zaradio" crveni karton i skrivio jedanaesterac.

Na njegovu sreću - Long je bio previše samouvjeren i neprecizan. Na njegovu nesreću - i Martin Škrtel ponovo ga je srušio u šesnaestercu poslije pet minuta, a Piter Odemvingi bio prisebniji od svog saigrača - 2:0.

Vest Brom je potom propustio nekoliko prilika da i definitivno nokautira zbunjenog rivala (najveću Morison u 73. minutu), ali je ipak postigao i treći gol.

To je učinio Romelu Lukaku, bivši fudbaler Čelsija. Na debiju u novom dresu savladao je Pepea Rejnu, snažnim udarcem glavom u 77. minutu.

U iščekivanju nove prodaje Arsena Vengera, Arsenal je remizirao sa Sanderlendom bez golova. Uz ekipu nije bio Aleks Song, pa je postalo izvjesno da će veoma brzo pojačati Barselonu.

"Moguće je i da ćemo ga prodati, a možda dovedemo i još neke igrače. I ranije smo gubili igrače svetske klase i uvijek smo preživjeli", rekao je Venger o svom vezisti.

Rezultati i parovi prvog kola:

Subota

Arsenal Sanderlend 0:0

Fulam - Norič 5:0 (2:0)
/Daf 26', Petrić 41', 54', Kačaniklić 66', Sidvel /

KPR - Svonsi 0:5 (0:1)
/Miču 8', 53', Dajer 63', 70', Sinkler 81'/

Riding - Stouk 1:1 (1:1)
/Le Fondre 90' (p) - Kitli 34'/

VBA - Liverpul 3:0 (1:0)
/Gera 43', Odemvingi 64'(p), Lukaku 77'/

Vest Hem - Aston Vila 1:0 (1:0)
/Nolan 40'/

Njukasl - Totenhem

Nedelja

Vigan - Čelsi (14.30)
Mančester siti - Sautempton (17.00)

Ponedeljak

Everton - Liverpul (21.00)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC