• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Prokletstvo traje i traje...

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo nisu pobijedili na prvenstvenom debiju. "Malo je kriv Bordo, više naše nedopustive greške", kažu za MONDO.

 ZVEZDA: Prokletstvo traje i traje... Izvor: MONDO

Navijači Crvene zvezde godinama strijepe od prvog meča sezone kao od važne evropske utakmice.

Bilo da igraju kod kuće ili na strani, njihovi ljubimci kao po pravilu loše prolaze. Porazi i remiji najčešći su ishodi prvenstvenih startova crveno-bijelih od 1998. godine.

Okršajem bez pobijednika sa Radom ostaće zabilježeno da je Crvena zvezda u posljednjih 12 sezona samo dva puta slavila na početku sezone u Superligi!

Ipak, kažu da ih tradicija trenutno ne interesuje previše. Očekuje ih duel sa Bordoom u plej-ofu za popunu grupa Lige Evrope i sve misli usmjerili su ka tom duelu.

Možda i prerano?

"Dobro, Bordo nam je bio u glavama i tokom utakmice jer smo znali da igramo protiv njega u četvrtak, ali mi smo profesionalci i znamo da se fokusiramo samo na prvi sljedeći meč. U tom smislu Rad nam je bio apsolutni prioritet", rekao je za MONDO Luka Milunović poslije izlaska iz svlačionice.

Klinci koji su sa roditeljima došli na prvu Zvezdinu utakmicu čekali su svoje ljubimce ispred klupskih prostorija, zahtjevajući zajedničku fotografiju. Taj detalj izmamio je igračima Roberta Prosinečkog osmijeh na lice. Ipak, kako bi se uslikali, smiješak bi nestajao.

"Šta mogu da kažem odmah poslije utakmice... Vratili smo se dobro poslije dva gola prednosti Rada, mada mislim da smo se kasno trgli. Ta dva gola su nas mnogo poremetila. Ipak, uspjeli smo da izjednačimo i stvaramo prilike, treći pogodak je "visio" u vazduhu, ali nismo uspjeli na vrijeme da zaigramo kako se od nas očekuje. Da jesmo sada bismo se radovali osvajanju tri boda", dodao je napadač.

O "građevinarima je imao samo riječi hvale. Nazvao ih "kvalitetnom, talentovanom i hrabrom ekipom", koja je došla na "Marakanu" da se nadigrava. Zbog problema sa povredom nije joj se suprotstavio od početka.

"Mislim da već sad mogu da izdržim cijelu utakmicu. Prošlo je nekoliko dana od povrede koju sam zadobio na treningu mlade reprezentacije. Sve mi je bolje i nadam se da ću već na sutrašnjem treningu da budem potpuno spreman", podvukao je Milunović.

LAZOVIĆ: Mnogo grešaka



Darko Lazović napustio je poprište duela sa Radom sredinom drugog poluvremena. Ostao je da leži na travi, pa je Robert Prosinečki bio prinuđen da ga zamijeni.

Ipak, zvezdaši ne moraju da brinu za njegov nastup protiv Bordoa.

"Uhvatili su me grčevi, ništa strašno...", rekao je za MONDO.

Govoreći o utakmici kritikovao je i sebe i ekipu.

"Odigrali smo dva različita poluvremena. Prvo dosta slabije i zbog toga smo kažnjeni sa dva gola. Primili smo ih zbog naših grešaka. Zato je bilo teško da se vratimo. Tačno je da smo u drugom na vrijeme postigli i prvi i drugi gol, ali, nažalost, nije bilo dovoljno vremena da pobijedimo. Ostaje velika žal, žarko smo željeli trijumf".

Disciplinovana i savršeno organizovana ekipa Rada djelovala je pribrano na terenu i sa igračem manje. Domaći su uspjeli da je poremete samo početkom drugog poluvremena agresivnom igrom i fanatičnom borbenošću. "To je recept za pobjedu", poručuje Čačanin.

"Morali smo da se 'stisnemo' na poluvremenu i da dobro počnemo drugi dio. To smo uspjeli, stvarali smo šanse, igrali dobro, ali na kraju ipak nismo smogli snage da pobijedimo. Iskreno vjerujem da će biti bolje već u četvrtak, kada igramo jedan od najvažnijih mečeva sezone", dodao je Lazović, pojavivši se pred novinarima 20-ak minuta prije svog trenera.

Zbog čega se Robert Prosinečki zadržao dugo u svlačionici nisu znali ili htjeli da nam otkriju. Zvezdin trener obećao je da će to uraditi u ponedjeljak, prvog dana potpunih priprema za dolazak Bordoa u Beograd (četvrtak, 20.45).

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC