• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić najbolji stranac u istoriji Francuske!

Osim epiteta najboljeg igrača Pari Sen-Žermena svih vremena, selektor Bosne i Hercegovine dobio je novu titulu u francuskom fudbalu.

 Pape Sušić najbolji stranac u istoriji Francuske! Izvor: MONDO

Najbolji fudbaler 20. vijeka u BiH, Safet Sušić je proglašen najboljim strancem u istoriji francuske lige prema izboru eminentnog "Frans Fudbala".

Idol navijača "svetaca" 80-tih godina prošlog vijeka pobijedio je ispred Hrvata Josipa Skoblara (igrao u Marseju, 60-tih i 70-tih) i Brazilca Žuninja Pernambukana (član Liona bio između 2001. i 2009. godine).

"Fudbalski genije Safet Sušić, koji je godinama briljirao u PSŽ-u i oduševljao ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, najbolji je stranac u istoriji francuskog prvenstva, a iza njega na drugom mjestu velikana je sjajni golgeter Josip Skoblar, rekorder francuske lige sa 44 gola u jednoj sezoni, ujedno i najbolji strani igrač u istoriji Marseja", istakao je Remi Lakomb, urednik francuskog sportskog lista.

Selektor BiH ugodno je iznenađen novim priznanjem.

"Posebno jer je u konkurenciji bilo mnogo velikih igrača, tako da ovo priznanje za mene predstavlja veliku čast. Ljubitelji fudbala su voljeli moj način igre i lijepo je čuti da u Francuskoj imaju tako visoko mišljenje o meni", podvukao je Sušić u izjavi za "Frans fudbal".

Legendarni Mostarac Vahid Halilhodžić (igrao za Nant i PSŽ) u ovom izboru završio na sedmom mjestu, dok je Štraus sa Grbavice, Ivica Osim (Strazbur, Sedan i Valensijen), inače prvi čovjek Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH, postavljen na 25. poziciju.

Od igrača iz Srbije, bivši igrač Partizana Ivan Ćurković (Sent Etjen) se našao na 11. mjestu, dok je legenda Crvene zvezde Dragan Džajić (Bastija) plasiran na 24. stepenik.

Slijede nekadašnji golman Vojvodine Ilija Pantelić (Marsej, Bastija, PSŽ) na 30. mjestu te defanzivac crno-bijelih Nenad Bjeković (Nica) četiri pozicije niže.



TOP 10


1. Safet Sušić

2. Josip Skoblar

3. Žuninjo Pernambukano

4. Salif Keita

5. Abedi Pele

6. Karlos Bjanki

7. Vahid Halilhodžić

8. Denio Onis

9. Rai

10. Džordž Vea

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nemanja

Sušić nije ni za 101 mjesto...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC