• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO U BORDOU: Kao finale!

Fudbaleri Zvezde sletjeli u Bordo. "Žirondinci" najavljuju meč kao "da je finale". Na putu konvoj od 10 autobusa sa Delijama.

 MONDO U BORDOU: Kao finale! Izvor: MONDO

Trener Bordoa Fransis Žilo bio je pretjerano samouvjeren pred utakmicu u Beogradu, kada je došao po 0:0, a izjavio da bi bio uvjeren u prolaz dalje i je Crvena zvezda prošlog četvrtka na "Marakani" pobijedila njegove "žirondince".

Da nije toliko siguran u ono što priča, nagovijestio je u nedjelju na "Parku Prinčeva" u Parizu, kada je najskupljem timu Francuske, Pari Sen Žermenu suprotstavio sastav u kojem nije bio pojedinih pošteđenih zvijezda, poput Joana Gufrana...

Da, Bordo će biti favorit u četvrtak u 20.30 na vjerovatno punom "Šaban Delma" stadion u evropskog prestonici vina, ali ni Žilo, a ni fudbaleri sedam puta skupljeg sastava od onog koji na raspolaganju ima Aleksandar Janković, nisu baš opušteni pred revanš meč plej-of runde za popunu grupa Lige Evrope.

U intervjuu za zvanični portal Bordoa, Žusi Fereira Vijera ističe da je utakmica protiv Crvene zvezde prema važnosti jednaka finalu Lige Evrope!

Takve izjave sačekale su ekspediciju crveno-bijelih i u pisanim izdanjima francuske sportske štampe po slijetanju na "Aéroport de Bordeaux Mérignac". Avion sa igračima, stručnim štabom, Upravom i prijateljima kluba, ali i malom broju sportskih novinara iz Beograda, sletio je na tlo Francuske tačno u podne u srijedu.

Kako dolikuje velikom klubu, domaćini su u saradnji sa pograničnim vlastima Francuske, obezbijedili crveno-bijelima ekspresan prolaz svih "čekpointa" na aerodromu, pa su tako pasoši pečatirani odmah po izlasku iz aviona, dok je kombi sa prtljagom već bio parkiran na pisti.

Sve što je crveno-bijeli trebalo da urade je da uzmu svoje torbe, uđu u autobus i bez ikakvog prolaska kroz zgradu aerodroma upute se pravo prema hotelu. Utisak je bio da se ekipa na aerodromu zadržala "pet minuta".

Jankovićeve momke očekuje trening u srijedu vjerovatno u 19 časova, što je pomalo čudno, s obizirom na to da utakmica počinje u četvrtak u 20.30 (TV Prva). Janković, vjerovatno, želi da njegovi igrači veče prije utakmice ranije spuste puls i nivo adrenalina, kako bi lakše utonuli u san, jer će uzbuđenje zbog utakmice svakako biti prisutno kod njegovih mladih igrača.



Eli Babalj prvi put je otputovao sa ekipom na međunarodnu utakmicu, uz saigrače je i Luka Milivojević, koji nema pravo nastupa zbog nakupljenih žutih kartona, a trener će startnu postavu odrediti vjerovatno večeras, poslije treninga, jer je i prije polaska u Francusku imao problema sa manjim povredama igrača. Tako, u Beogradu u utorak, nisu trenirali kapiten Nikola Mikić, Marko Vešović i Luka Milunović.

Neizvjestan je i Milan Jovanović, koji je u srijedu ujutru na aerodromu istakao da će biti spreman, ali će konačnu odluku ipak donijeti Janković.

Crveno-bijele bi na "Delmi" trebalo da bodri oko 800 navijača, a većina njih doputovaće autobusima iz Beograda. Prema informacijama iz Crvene zvezde, na put dugačak 2.026 kilometara preko Zagreba, Ljubljane, Udina, Milana, Torina, pa kroz tunel do Liona i dalje preko Sent Etjena do Bordoa, krenulo je deset autobusa sa najvatrenijim pristalicama Crvene zvezde.

On bi u grad sa 1.105.000 stanovnika, u kojem igra šestostruki prvak Francuske i finalista Kupa UEFA, trebalo da stignu na dan utakmice.

Već smo pisali o tome da je budžet Bordoa za ovu sezonu sedam puta veći od Zvezdinog. U Beogradu bilo je ravnopravnih 0:0. Sve što u revanšu žele crveno-bijeli je da odigraju još jednu ravnopravnu utakmicu u kojoj bi eventualni gol u mreži Sedrika Karasoa mogao da znači i prvi plasman u Ligu Evrope od 2007. godine.

(Od reportera MONDA iz Francuske - Mladen Šolak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC