• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elija: Juventus mi je ukrao "ferari"

Kada je konačno otišao iz Juventusa u Verder, Holanđanin Eljero Elija otvorio je dušu i priznao da je u Torinu doživio rijetko viđenu "torturu".

  Elija: Juventus mi je ukrao "ferari"  Izvor: MONDO

Ne samo što nije igrao - zabilježio je samo pet nastupa u crno-bijelom dresu u sezoni 2011/12 - već je prema sopstvenim tvrdnjama na kraju bio i šikaniran, uslovljavan...

"Svakom igraču sljedovala je premija za osvojeni skudeto. Mogli smo da biramo ili novi 'ferari' ili bonus od 200.000 evra. Ipak, ljudi iz Juventusa su me uslovili pred potpisivanje ugovora sa Verderom da moram da se odreknem tog prava ukoliko želim da zaista odem u Bremen", rekao je 25-godišnji Elija.

On nije do kraja objasnio šta se dogodilo po tom pitanju i da li će zaista i pravno dići ruke od premije koja mu je kao prvotimcu bila zagarantovana, ali je usput "pljunuo" i suspendovanog trenera bjankonera, Antonija Kontea.

"Trener Antonio Konte nikada, ni u jednoj situaciji, nije razgovarao sa mnom! Nije mi uputio jednu jedinu riječ tokom cijele godine... Potpuno me je ignorisao, kao da ne postojim. Nikada u životu nisam doživio tako nešto. To je bila prava frustracija za mene", rekao je Elija, koji je u Torinu izgubio status reprezentativca Holandije.

Elija je u Juventus dođao iz Hamburga prošlog ljeta za devet miliona evra i odigrao je četiri utakmice u Seriji A i jednu u Kupu Italije. Bez gola i asistencije... Kao krilni napadač, koji može da igra po oba boka, Elija je došao iz HSV u kojem je za dve sezone postigao osam golova, uz 11 asistencija, na 63 utakmice.

Sada se vraća u Bundesligu, za fiksnih 5,5 miliona evra i dodatna dva u slučaju određenog broja odigranih utakmica u klubu, reprezentaciji, broja postignutih golova, itd.

Njegove riječi donekle se poklapaju sa tvrdnjama Srbina Miloša Krasića da je prošle sezone, kod Antonija Kontea, bio potpuno ignorisan, bez prava na razgovor sa trenerom o svom statusu u klubu. I Krasić je ovog ljeta otišao u Fenerbahče, nakon što je u međuvremenu bio omalovažavan i od strane italijanskih novinara, koji su tvrdili da nije naučio ni riječ italijanskog i da je "ograničen" igrač.

Sve to pisano je o Krasiću nakon što je bio zakucan za klupu kod Kontea, dok je u prvoj sezoni od dolaska iz CSKA Moskve za 16 miliona evra, kod Luiđija Del Nerija, odigrao 41 utakmicu, postigao devet golova i bio označen kao "Novi Nedved".

Kod Kontea je odigrao devet utakmica cijele sezone i postigao jedan gol.

Ali, Konte je uzeo titulu i tu se priča završava.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC