• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abubakar - ili Vojvodina ili Kina

Čelnici Vojvodine predočili Kameruncu da ne može da ide u beogradske klubove, ali i da je za njega stigla dobra ponuda iz Kine.

  Abubakar - ili Vojvodina ili Kina  Izvor: MONDO

U smiraj prelaznog roka (ističe u petak u ponoć) intenzivirana je priča o eventualnom odlasku Kamerunca Abubakara Oumaru, ljubimca navijača Vojvodine.

Prema informacijama medija, Abubakar je velika želja Crvene zvezde, u kojoj je već igrao, ali tamo baš i nisu prepoznali sve što on može da pruži, pa je iz Zvezde otišao u OFK Beograd, a odatle u Novi Sad. Odlične partije kamerunskog napadača podsjetile su Zvezdu na to šta je ispustila, pa je sada ponovo željna da ga dovede.

Ali, iz Vojvodine je ponovljen davno izrečen stav: Nijedan igrač ne može da ide u beogradske klubove, Partizan ili Crvenu zvezdu. To se odnosi i na Abubakara, koji ima ugovor sa Vojvodinom do ljeta naredne godine.

Čelnici Vojvodine, Ratko Butorović, Dušan Vlaović i sportski direktor Miodrag Pantelić razgovarali su danas sa Kameruncem i prenijeli mu stav da u Beograd ne može. Ali, i da je stigla jedna dobra ponuda iz Kine.

"Upoznali smo ga sa tom odličnom ponudom od jednog kineskog prvoligaša i rekli smo mu da ćemo imati potpuno razumijevanje ako bude želio da je prihvati, kako bi riješio egzistenciju. Kao alternativu ponudili smo mu produžetak ugovora sa Vojvodinom pod povoljnijim uslovima nego što su bili do sada. Abubakar je rekao da će o svemu da razmisli i da će se izjasniti u najskorije vrijeme", izjavio je potpredsjednik UO Vojvodine Dušan Vlaović.

U slučaju da Abubakar, ipak, nekako završi u Crvenoj zvezdi, uprava Vojvodine je spremna na radikalan potez.

"Ako se dogodi da neko na silu usmjeri Abubakara u Crvenu zvezdu, uprava kluba će javno priznati poraz i podnijeti ostavku, jer iza nje ne stoji nikakva politička elita. Mi možemo da se borimo na terenu i bez sponzora, ali na ovaj način to ne možemo da činimo. U Evropi je najstrože zabranjeno da zainteresovani klubovi kontaktiraju igrače koji su pod ugovorom, a da nisu za to dobili saglasnost matičnog kluba. U Srbiji to ne poštuju i to baš oni koji se zaklinju u evropski put naše zemlje. Postoji pritisak iz beogradskih ekipa na još neke naše igrače, ali naše odgovor uvijek je - ne, shodno opredjeljenju Upravnog odbora. Rekoh da nemamo sponzora i da živimo isključivo od sredstava koja obezbeđuju članovi uprave, kao i od transfera. Upravo zbog toga, politika kluba je da se u dogovoru s igračima rade njihovi transferi u inostranstvo i to samo oni koji su realni i za koje ćemo odmah dobiti novac. Nisu nam potrebni nezadovoljni fudbaleri i zato svakodnevno razgovaramo s njima i želimo da pronađemo zajednički interes", rekao je Vlaović, prenosi novosadski "Dnevnik".

Vojvodina u finišu prelaznog roka pregovara i sa golmanom Aleksandrom Kesićem i napadačem Đorđem Rakićem.

"Istina je da pregovaramo sa Kesićem, jer želimo da dodatno pojačamo konkurenciju na mestu čuvara mreže, a na šefu struke je, naravno, da odluči ko će stajati na golu. Što se bivšeg mladog reprezentativca naše zemlje Đorđa Rakića tiče, kontakti postoje, a očekujemo da ozbiljni razgovori tek uslede. Činjenica je da nam je potreban igrač upravo takvog profila", rekao je Vlaović.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC