• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Donji Srem opet igra derbi

Donji Srem nominalno domaćin Vojvodini na njenom "Karađorđu", Spartak, Smederevo i OFK Beograd jure prvi gol u novoj sezoni.

 JSL: Donji Srem opet igra derbi Izvor: MONDO

Ko je uoči početka nove sezone srpskog fudbalskog prvenstva mogao da pretpostavi da će se derbijem 4. kola nazvati duel Donjeg Srema i Vojvodine? A upravo je to tako.

U subotu, u večernjem terminu (od 21 sat), na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, lider JSL Donji Srem biće nominalni domaćin drugoplasiranoj Vojvodini. Obje ekipe imaju identičan učinak u tri prethodna kola - po dvije pobjede i remi, s tim što je ekipa iz Pećinaca napravila prvorazredno iznenađenje, pobijedivši u 2. kolu Partizan, upravo u Novom Sadu.

Da li će probuđena Vojvodina biti prva koja će debitantu u Superligi "uzeti mjeru" ili će novajlija uspjeti da "preživi" još jednog velikana srpskog fudbala? U sjenci duela je priča o eventualnom odlasku najboljeg igrača Vojvodine prethodnih sezona, napadača Abubakara Oumarua. Njega želi da vrati Crvena zvezda, uprkos davno proklamovanom stavu uprave Vojvodine da neće pojačavati rivale iz Beograda (misli se, prije svega, na Crvenu zvezdu i Partizan), ali je Vojvodina dobila i veoma dorbu ponudu za Kamerunca iz Kine.

Trener Zlatomir Zagorčić će moći da računa i na "nestašni" trio - štopera Branislava Trajkovića, napadača Petra Škuletića i "univerzalca" Gorana Smiljanića, koji su bili udaljeni iz tima, pa pomilovani i vraćeni u pun trenažni proces.

Donji Srem, realno, opet nema šta da izgubi. Već je pokazao da umije i može, a rasterećenost bi mogao da bude samo plus za ekipu Bogića Bogićevića.

Javor proslavlja 100 godina postojanja, a sezonu je počeo tako da, zaista, ima šta da slavi. Dvije pobjede iz dva meča (utakmica protiv Zvezde u 1. kolu je bila odložena zbog Sabora u Guči) , uz gol-razliku 7:0, ulili su Ivanjičanima dobru dozu samopouzdanja i BSK-u će biti sve samo ne lako da osvoji tri boda u svojoj Borči. Doduše, ako Borčanci budu igrali disciplinovano kao 85 minuta protiv Vojvodine, mogli bi da se nadaju povoljnom rezultatu.

Spartak će protiv Rada juriti ne samo prve bodove, već i prvi gol! Ekipa Zorana Milinkovića je neshvatljivo ostala na "nuli" poslije tri prve utakmice u dijelu tabele koja se odnosi na bodove i golove, ali u subotičkom klubu vjeruju da će od utakmice sa "građevinarima" uslijediti bolji dani. Naravno, želja Rada je da ostane neporažen i poslije četvrte utakmice u sezoni, a pravo na optimizam daje mu prije svega junačka igra protiv Crvene zvezde (2:2).

Zanimljiva utakmica bi trebalo da bude u Jagodini gdje gostuje Sloboda. Jagodina je ostvarila dvije pobjede, a u prethodnom je poražena u Humskoj, uprkos dopbrim šansama koje je imala i prokockala. Jagodinci su baš pred meč sa Slobodom ostali bez prvog napadača Ognjena Mudrinskog koji je prešao u Zvezdu. Sloboda, pak, mora da zaboravi na dešavanja iz susreta sa Donjim Sremom (2:2) i na ljutnju na sudiju Milana Karadžića i da se potpuno okrene gostovanju u Jagodini, ako misli da se vrati na pobjednički kolosijek.

Ono što piše za Spartak umnogome važi i za Smederevo. Smederevci, istina, imaju jedan osvojeni bod, ali nisu dali gol. Priliku da tu crnu seriju prekinu imaće protiv čvrstog Novog Pazara.

Tvrd meč se očekuje u Kuli, gdje gostuje kragujevački Radnički, koji je između dva kola promiješao tim. Otišli su Marko Ristić i Ivan Obrovac, a došli su Vladimir Otaševič iz Spartaka i vezista Dušan Petronijević. Prošlosezonski "kralj strijelaca" JSL Darko Spalević se još nije upisao u gol-rubrike, a zanimljivo, trenutni prvi strijelac ekipe iz Kragujevca je visoki štoper Miloš Tintor koji je dva puta "vadio" ekipu iz ambisa.

Zanimljivo, Obrovac je prešao baš u Hajduk iz Kule i ima priliku da debituje upravo protiv dojučerašnjeg tima.

U nedjelju se igraju dva meča. Poslije mnogo godina, Zvezda će ponovo ugostiti niški Radnički. Ti dueli su u vrijeme nekadašnje Jugoslavije uvijek budili posebnu pažnju. Poznato je da je nekoliko igrača koji su ponikli u Radničkom nosilo dres Crvene zvezde, a najpoznatiji je, svakako, Dragan Stojković-Piksi, koji je dobio i status Zvezdine zvijezde. U sadašnjoj generaciji Radničkog igra napadač Vladan Binić, sin Dragiše Binića, koji je sa Zvezdom osvojio titulu prvaka Evrope 1991. godine.

Na Karaburmi susret starih rivala i prijatelja - OFK Beograda i Partizana. OFK Beograd je osvojio samo jedan bod, a kao i Spartak i Smederevo, još nije dao gol u novoj sezoni. Ekipa Stevice Kuzmanoskog je riješena da tu seriju prekine baš protiv Partizana, a probaće i da iskoristi umor crno-bijelih od takmičenja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

PAROVI 4. KOLA:

subota:

Hajduk - Radnički Kragujevac (17h)
Smederevo - Novi Pazar (17h)
Spartak - Rad (17h)
BSK - Javor (17h)
Jagodina - Sloboda (17h)
Donji Srem - Vojvodina (21h)

nedjelja:

OFK Beograd - Partizan (17h)
Crvena zvezda - Radnički Niš (19h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC