• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Zvezde ponosan: Pokazali smo zube

"Pokazali smo zube i zaslužili respekt francuske fudbalske javnosti", izjavio Aleksandar Janković poslije uzbudljivog meča sa Bordoom.

  Trener Zvezde ponosan: Pokazali smo zube  Izvor: MONDO

Cilj fudbalera Crvene zvezde u dvomeču sa francuskim Bordoom bio je, prije svega, da se bore, pa šta urade. Gotovo otpisani od cijele srpske fudbalske javnosti, mladići u crveno-bijelim dresovima su za 180 i kurus minuta, zaista, dobro natopili dresove znojem, pa im danas svi skidaju kapu, iako nisu uspjeli.

To je ono što su i svi koji vole Crvenu zvezdu od njih tražili. Igrajte, borite se, pa šta bude. A zamalo da bude euforija. Možda ni 60 sekundi nisu dijelile Crvenu zvezdu od velikog uspjeha, podviga, plasmana u Ligu Evrope. Ali, onda glupost odbrane i golmana Bobana Bajkovića i sve je otišlo u propast.

Francuska fudbalska javnost hvali Zvezdu za borbenost, isto piše i srpska štampa, prizivajući i nedostatak sreće.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković morao je poslije (ne)prospavane noći da se "prebaci" u ulogu selektora mlade reprezentacije Srbije i u petak u 13 časova saopšti spisak za kvalifikacione mečeve protiv Danske i Makedonije.

Ali, novinari nisu izdržali, morali su da ga pitaju i nešto o Zvezdi.

"Francuzima smo pokazali zube i tako smo dobili na autoritetu. Pokazali smo da jesmo veliki klub, ali i da imamo dobar tim, jer se nismo uplašili ekipe koja dolazi iz mnogo jače lige, koja nije izgubila u nekoliko prethodnih mečeva, koja može da odmara pet igrača u utakmici protiv Pari Sen-Žermena, a da opet ostane neporažena. Imali smo precizan plan igre, ali, na žalost, nismo uspjeli. Respektovali smo protivnika, ali ga se nismo uplašili", rekao je Janković, samo 12 sati poslije uzbudljive utakmice u Bordou i eliminacije Zvezde.

Jedno od pitanja je bilo i kako će sada vratiti, prije svega na psihološkom planu, igrače Zvezde, kako za prvenstvenu utakmicu protiv Radničkog u Nišu, tako i za mladu reprezentaciju?

"Sa njima se psihološki radi svaki dan. Znate, bio bi isti takav šok i da je Zvezda ušla u Ligu Evrope, jer bismo onda morali da stišavamo i amortizujemo tu euforiju koja bi se neminovno pojavila. To su sve pravi momci i nemam nijedan posto sumnje da ćemo izaći još jači iz ovoga", rekao je Janković, gotovo zapanjujuće smirenim tonom.

(P. V. - MONDO - foto> MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

perica guskic

svaka cast momci.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC