• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Borac traži izlaz iz tunela

U Borcu žele prekinuti seriju poraza pobjedom protiv Radnika, derbi na Grbavici igraju Slavija i Željo. I to ipak u subotu.

 BiH: Borac traži izlaz iz tunela Izvor: MONDO

Utakmicama petog kola ovog vikenda biće nastavljena Premijer liga BiH, a iako se sezona tek zahuktava vrlo važan meč odigraće banjalučki Borac koji je u prva četiri kola zabilježio samo jednu pobjedu i to na samom otvaranju sezone, a onda vezao tri poraza.

U subotu na Gradski stadion u Banjaluci dolazi Radnik i pobjeda protiv Bijeljinaca nameće se kao imperative fudbalerima Borca .

“Tri vezana poraza su iza nas, golove smo primali nespretno i nesrećno, a jedini kiks nam se dogodio na utakmici sa Slavijom, gdje nismo bili na visokom nivou u segmentu realizacije. Smatram da imamo dovoljno iskustva, energije i kvaliteta da opravdamo ulogu favorita i upišemo tri vrlo važna boda uoči reprezentativne pauze”, rekao je trener Borca Slobodan Starčević.

Osim povrijeđenog Bašića, svi fudbaleri konkurišu za sutrašnji meč.

“Neće biti većih promjena u sastavu. Na Bašića ne mogu da računam, a uspjeli smo pred kraj prelaznog roka da angažujemo Vuleta Trivunovića, koji će biti pravo pojačanje u posljednjoj liniji tima. On će konkurisati za utakmicu protiv Čelika. Nakon sutrašnjeg susreta sa Radnikom uslijediće dva dana pauze, a u srijedu će igrači koji su imali manju minutažu odigrati prijateljski meč sa Tekstilcom iz Dervente. Narednog vikenda je planiran još jedan kontrolni meč sa kvalitetnim protivnikom iz regiona”, rekao je Starčević.

Kapitensku traku u subotu će nosii Boris Raspudić, koji obećava maksimalan angažman svih igrača i pobjedu.

“ Serija loših rezultata je iza nas, mada smo svjesni da Radnik nema šta da izgubi u Banjaluci i da će igrati rasterećeno. Mi moramo da pronađemo recept za njihov bunker i očekujem poboljšanje u realizaciji, koja nam je škripala u prethodnom period”, rekao je Raspudić.

Osim loših rezultata prethodnih dana veliki problem u Borcu bile su dve neisplaćene plate igračima, zbog kojih su oni čak i prijetili štrajkom, ali sve je riješeno na najbolji mogući način.

U petak je isplaćena jedna platam, a druga će, kako je najavljeno, leći na račune fudbalera do 15. septembra, što je sigurno obradovalo igrače Borca.

U četvrtak je održana i sjednica Upravnog odbora kluba ali nije bilo nikakvih rezova. Dogovoreno je da uprava preduzme određene korake kako bi se stabilizovala situacija na polju finansija i ocijenjeno je da svi trebaju biti malo strpljivi kada su u pitanju rezultati u prvenstvu.

Derbi petog kola Premijer lige BiH igra se na Grbavici gdje će se sastati lideri na tabeli Željezničar i Slaviji koji još nisu poraženi u prvenstvu.

Meč je zbog trovanja fudbalera Željezničara prvo odgođen za nedjelju, da bi iz sigurnosnih razloga i poslije instrukcija MUP-a Kantona Sarajevo na kraju bilo odlučeno da se ipak igra u subotu od 19 časova.
Željezničar je favorit na svom terenu, ali u Slaviji ističu da dolaze po bodove.

"Slavija je rasterećena i takve ekipe su najopasnije. Mislim da je to njihova najveća snaga, a pored toga imaju i određeni kvalitet, kako kolektivni, tako i pojedinačni. Igraju bez kompleksa na gostujućim terenima i uz nas su statistički najbolja momčad u dosadašnja četiri kola, jer su osvojili 10 bodova kao i mi i imali su tri gostovanja", rekao je trener Želje Amar Osim, koji izuzetno cijeni Slaviju.

"Mi smo stari sportski prijatelji, stari klubovi i bez obzira na rezultat nedjeljne utakmice, uvjeren sam da će Slavija na kraju biti pri vrhu tabele", rekao je Osim.

Trener Slavije Slaviša Čapljić najavljuje napadačku igru njegove ekipe i odbacuje mogućnost igranja “bunkera” na Grbavici.

“U nedjelju očekujem dobru i korektnu utakmicu, kao i veliki broj navijača na tribinama Grbavice jer mislim da su obje momčadi to zaslužile. Nemamo problema sa povredama, niti sa kartonima, tako da ćemo biti u najboljem sastavu. Imam još nekih manjih dilema, ali uglavnom se sastav zna. Dolazimo bez opterećenja, a takvi smo najopasniji. Nemamo šta kriti, želimo nastaviti pozitivan niz, a bod bi za nas bio veliki uspjeh. No, ukoliko želimo osvojiti bod moramo igrati na tri. Ukoliko bi se zatvorili sigurno bismo primili nekoliko pogodaka i zato ćemo igrati napadački od prvog sudijskog zvižduka", rekao je Čapljić.

PAROVI 5. KOLA:

SUBOTA:

VELEŽ - OLIMPIC
LEOTAR - GRADINA
BORAC - RADNIK
ŽELJEZNIČAR-SLAVIJA
TRAVNIK - ČELIK

NEDJELJA:

ŠIROKI BRIJEG - RUDAR PRIJEDOR
ZVIJEZDA - ZRINJSKI
SARAJEVO - GOŠK

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC