• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović za MONDO: Nikad mi nije bilo teže

"I dalje sam tužan", kaže sjajni fudbaler Crvene zvezde dan poslije utakmice čiji je kraj dočekao u suzama.

  Lazović za MONDO: Nikad mi nije bilo teže  Izvor: MONDO

Još je trajala utakmica u četvrtak uveče u Bordou, kada je reditelj zumirao uplakano lice Darka Lazovića.

Minut ranije, sjani fudbaler Crvene zvezde radovao se golu Nikole Mikića za 2:2, koji je značio i plasman u Ligu Evrope, ali... Na nevjerovatan način, mladi fudbaleri crveno-bijelih dozvolili su sebi da u sudijskoj nadoknadi prime i treći gol od Francuza, sa bijele tačke i tako i petu sezonu ostanu bez evro-takmičenja.

Zbog načina na koji su eliminisani u plej-of rundi Lige Evrope, fudbaleri Crvene zvezde pretrpili su pravi emotivni šok.

Lazović je plakao dok je utakmica još trajala, a poslije toga satima nije mogao da se sabere i "odradi" doping kontrolu. Tek oko 2 časa poslije ponoći, ekipa je krenula na aerodrom, kada je Lazović uspio da napuni čašicu...

MONDO ga je u telefonskom razgovoru pitao kako se osjeća dan kasnije...

"I dalje sam tužan", bile su prve riječi Zvezdinog driblera, koji je u nekoliko navrata "polomio kičmu" Enrikeu.

Plakao si još tokom utakmice, vjerovatno svjestan šanse koju ste propustili?

"Bilo mi je teško. Ne samo meni, svima. Nije lako kada se ispadne, a kada se to dogodi golom sa penala u 93. minutu, onda je to šok. Imali smo igru, imali smo rezultat... Nevjerovatno šta se dogodilo. Nadam se samo da ćemo se oporaviti do utakmice sa Radničkim u nedjelju. To je mnogo važno", dodao je Lazović za MONDO, svjestan da je Superliga i prije utakmica sa Bordoom bila prioritet.

Dugo si se zadržao na doping kontroli?

"Ma, svi smo bili tužni i utučeni... Teško mi je sve 'palo', nesrećno smo ispali i to sa penala. A, nije bio penal! Šta da se radi, trudim se već danas da sve zaboravim i da se okrenemo cilju, a to je titula".

Ne svi, ali većina je poslije žrijeba koji vam je dodijelio Bordo razmišljala o tome da će se Crvena zvezda u Francuskoj provesti kao prije godinu dana kada je Ren pobijedio 4:0. Ispostavilo se da vas je dva, tri minuta dijelilo od velike pobjede i plasmana u Ligu Evrope.

"Mislim da smo u ovih 180 minuta pokazali da možemo da igramo ravnopravno s timovima kao što je Bordo. Držali smo se dobro u obje utakmice, tačnije iskreno mislim da smo bili bolji i da smo zaslužili da prođemo dalje. Sreća nas nije pogledala ovog puta i nadam se da će nam se vratiti kada bude bilo najpotrebnije", kaže mladi Čačanin i dodaje:

"Vjerujte, nijedan poraz u karijeri nije mi teško 'pao' kao ovaj. I meni i saigračima".

Pomenuo si nedostatak sreće. Da li se slažeš da je nedostajalo i iskustva? Kao da ste poslije Mikićevog gola pomislili da je gotovo...

"Sigurno... Jeste tako bilo. Nedostajalo nam je iskustvo, mlada smo ekipa sa svega nekoliko iskusnih igrača i dogodilo se da smo pomislili da je kraj, a ostalo je još tri, četiri minuta do kraja. Glupo, glupo smo primili gol. Ostaje žal, jer nismo nikad bili bliži Ligi Evrope. Bili smo na korak da dobijemo velikog protivnika iz jedne od najjačih liga u Evropi, tim kojem ni Pari Sen Žermen za vikend nije dao gol, a znamo svi koliko miliona su potrošili Parižani da dovedu super zvijezde...", poredi Lazović i dodaje:

"Drago mi je što smo pokazali navijačima u ova dva meča da, ne samo borbom, već i kvalitetom igre zaslužujemo Zvezdin dres".

I u pravu je.

Ali, Zvezda, kojoj je Evropa bila preko potrebna poslije sezone 2007/08 u kojoj se poslednji put igrao međunarodni fudbal na jesen na "Marakani", nije smela da propusti ovakvu šansu. Nije se radilo samo o instant zaradi od 1,3 miliona evra, tri rasprodata stadiona, dragocjenom iskustvu za sve u klubu... Plasman u Evropu pokrenuo bi niz pozitivnih procesa u Ljutice Bogdana, gdje su se prethodnih godina gomilala razočaranja.

"Moramo što prije da zaboravimo Bordo i okrenemo se Radničkom. Neće biti lako, svi smo i dalje pod stresom. Već od danas moraćemo da razmišljamo o Nišlijama. Ponoviću po stoti put da Zvezda u našem prvenstvu mora uvijek da ide na pobjedu".

Po povratku iz Bordoa, sačekala vas je lijepa vijest. Dobili ste pojačanje u vidu Nenada Milijaša...

"Dobili smo veliko pojačanje. On je bio kapiten Crvene zvezde i glupo je trošiti riječi o njemu. Nenad će biti od velikog značaja za našu mladu ekipu i nadam se da ćemo svi mnogo naučiti od njega, jer ima šta da pokaže poslije tri sezone u Engleskoj", rekao je za kraj razgovora za naš portal, Darko Lazović.

Ovako je sve izgledalo u četvrtak uveče na "Šaban Delma" stadionu u Bordou...

(N. Janković - MONDO, foto: printscreen YouTube, FoNet/AP)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vule

Treba na svaki nacin pokusati ovu ekipu zadrzati na okupu u naredne 2-3 god. Imao bi srpski fudbal ekipu za "velika dela". Momci glavu gore jer ste ponos nacije. Bravo!

Srdjan

Niko ne treba da krivi Darka.Momak se zbunio i nije znao sta sa loptom.Ja navijam za Zvezdu,ali mi je drago sto se Partizan kvalifikovao kao jedini predstavnik Srbije.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC