• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Samo gol naš je Bog!"

Siniša Mihajlović morao bi do utorka često da pušta "orlovima" kultnu pjesmu jugoslovenske pab rok grupe "Roze Poze".

  "Samo gol naš je Bog!"  Izvor: MONDO

Srbiji je preko potreban gol!

O tome i pjeva ova pjesma:

Daj gol, daj gol
samo gol naš je Bog
život dajemo
za gol

Mi pevamo
daj gol

Fudbalska reprezentacija Srbije počela je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine upravo onako kako je igrala u prethodnih godinu dana. Neefikasno!

Iako bod u Glazgovu ima svoju vrijednost, odnosno nije loš, ponovo nismo postigli pogodak. A, fudbal se igra za golove. Ili bi trebalo da se igra...

Od septembra 2011. godine i pobjede nad nejakim Farskim Ostrvima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, do septembra 2012. godine, Srbija je odigrala 11 takmičarskih i prijateljskih utakmica, zabijležila samo jednu pobjedu (!?) i postigla četiri gola (!?).

Na posljednjih šest mečeva, od čega ju je Mihajlović vodio na pet, upisaa je tri remija, tri poraza i jednom tresla protivničku mrežu.

Stoga - 0:0 na Hempden Parku protiv Škotske i ne treba da čudi, a ako bude tako i u utorak, na "Karađorđu" u Novom Sadu, protiv Velsa - biće panika!

Nijedan napadač reprezentacije Srbije nije postigao gol tokom pomenutih 11 mečeva sa Italijom (1:1), Slovenijom (0:1), Meksikom (0:2), Hondurasom (0:2), Jermenijom (2:0), Kiprom (0:0), Španijom (0:2), Francuskom (0:2), Švedskom (1:2), Irskom (0:0) i Škotskom (0:0)!

Uradili su to defanzivci Branislav Ivanović dva puta i Neven Subotić, odnosno vezista Zdravko Kuzmanović. Protiv Škota najopasniji po Alana Mekgregora bio je Aleksandar Kolarov!

Znatno uspješnija je Srbija od Škota po broju odlazaka na Mundijale, od posljedjnih šest, otišla je na četiri s tim da je jednom bila suspendovana. Poređenja radi, Škotska je igrala samo na jednom SP od posljednjih pet. Ako misli da otputuje u Brazil, takmičarski, moraće pod hitno da pronađe način da ubaci loptu iza leđa protivničkog golmana.

Odbrana Srbije deluje gotovo impresivno i svakako će biti sve bolja i bolja kako vrijeme bude prolazilo. Nadamo se da će na sigurnost Stojkovića, Ivanovića, Kolarova, Biševca, Nastasića, Subotića, Maksimovića i ostalih doći i efikasnost onih koji igraju ispred njih.

Što prije!

(MONDO, foto: Beta/AP Photo/Darko Vojinović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC