• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Runi: Niko kao Kristijano...

"Takvu osobu nisam sreo, imao je ogledalo i pored svog mjesta u svlačionici...", opisao je napadač Mančestera u svojoj knjizi zvijezdu Reala.

  Runi: Niko kao Kristijano...  Izvor: MONDO

Samoljublje Kristijana Ronalda nije novost.

Uz Lionela Mesija najbolji igrač današnjice neskriveno posvećuje veliku pažnju svom izgledu i imidžu u javnim nastupima, na utakmicama... Isto koliko i treninzima. A trenira mnogo.

Vejn Runi, njegov bivši saigrač, iznio je u svojoj knjizi "Moja decenija u Premijer ligi" nekoliko detalja sa zajedničkih treninga i priprema za utakmicu.

"Kada sam igrao sa Ronijem (Kristijanom Ronaldom, prim. aut.), jedva od stvari koje sam primijetio bila je da ne može da prođe pored svog odraza, a da mu se ne divi. Čak i kad se spremamo da igramo fudbal", piše prvotimac vicešampiona Engleske i nastavlja:

"Na svakoj utakmici, prije nego što ekipa istrči na zagrijavanje, prolazi kroz istu rutinu. Obuče dres, kopačke, okrene se ka ogledalu i gleda... Mentalno se priprema za meč".

Runi je stigao u Junajted 2004. godine, Kristijano 2003. Zajedno su igrali do ljeta 2009, kada je Portugalac prešao u Real Madrid. Vejn priznaje da nije sreo osobu kao što je najbolji strelac "kraljevskog kluba":

"Ne postoji osoba koja više vjeruje u sebe od njega. Još je nisam sreo".

Runi i Ronaldo ušli su na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u sukob. Tokom četvrtfinalnog okršaja njihovih reprezentacija Englez je dobio crveni karton zbog oštrog starta na Rikardu Karvalju. Kristijano je odmah pritrčao sudiji i tražio da ga isključi.

Englez mu nije zamjerio.

"Kada sam odlazio u tunel znao sam da ne mogu da krivim Ronalda za to što se dogodilo. Samo je htio da pobijedi u utakmici za svoju zemlju. Znao sam koliki je ulog, pa sam mu poslije utakmice prišao i rekao: Navijači će poludjeti zbog ovoga. Praviće veliku frku. Moraćemo da nastavimo da se ponašamo normalno, pošto će cijelog ljeta pričati samo o ovome".

Ostrvski novinari brzo su poslije tog incidenta počeli da pišu o sukobu dva sjajna igrača. "Nije ga bilo", poručuje Runi.

"Razumio je, on je bistar momak. Ipak, poslije kratkog vremena u novinama je pisalo da je otišao u Real Madrid i da, navodno, tada nismo pričali. To su potpune besmislice..."

"... Istina je da mi se sviđa Ronaldo i uvijek je tako bilo. On je dobar momak i sjajno je imati ga u svlačionici", završio je Vejn Runi u glavi knjige posvećenoj najboljem igraču šampiona Španije.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC