• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal: Što Van Persi lijepo priča...

"Ni sa jednim igračem u karijeri nisam vodio bolji razgovor", priznao selektor "lala" i otkrio da je htio da centarfora Junajteda smesti na klupu.

  Van Gal: Što Van Persi lijepo priča...  Izvor: MONDO

Reprezentacija Holandije uspješno je počela novi kvalifikacioni ciklus poslije katastrofe na Evropskom prvenstvu.

EVRO su završili već poslije prve faze, porazima od Danske (0:1), Nemačke (1:2) i Portugala (1:2), pa je Luj van Gal preuzeo selektorski posao sa željom da nekim igračima zahvali, a neke da preseli na klupu.

"Poslije ljeta sjeo sam za sto sa nekoliko igrača koji su bili dio neuspješnog tima na Evropskom prvenstvu. Robin van Persi bio je jedan od njih...", počeo je priču iskusni trener.

"Rekao sam im u lice da imam drugačiji plan za njih od mog prethodnika Berta van Marvajka. Robinu sam rekao da ga više ne vidim kao najboljeg napadača ekipe".

Ipak, reakcija centarfora Mančester junajteda ga je iznenadila i zbunila.

"Pokazao je jak karakter. Bio je pozitivan, rekao mi je da me poštuje, da bi dao sve za ekipu i da mogu da se oslonim na njega kada god poželim da ga ponovo ubacim u tim... To je bio najbolji razgovor koji sam ikad vodio sa nekim igračem. I to zaista mislim".

Epilog je poznat. "Lale" su trijumfalno počele borbu za plasman u Brazil, pobedile Tursku 2:0, a upravo je Robin van Persi postigao prvi gol.

"Kad sam vidio šta je uradio u prvih nekoliko utakmica za Junajted shvatio sam da moram da promijenim neke odluke. Nije bilo šanse da ga ostavim na klupi. Nikad nisam radio sa njim, pa sam se uzdao u mišljenja drugih. Sada vidim da je super profesionalac. Takođe, pomaže mladim igračima koje sam odabrao da igraju u ovom ciklusu", završio je van Gal.

Holandija će pokušati da izbori plasman na Mundijal kroz kvalifikacionu Grupu D, uz Mađarsku, Rumuniju, Estoniju, Tursku i Andoru.

Robin van Persi odigrao je za reprezentaciju 69 utakmica, postigao 30 golova

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC