• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Nije kraj dok Ba ne kaže

"Karamele" bile nadomak pobjede, ali bodovi idu i u Njukasl - 2:2! Demba Ba dva puta izjednačio,a sudija Majk Džons poništio regularan gol domaćih.

  PREMIJER: Nije kraj dok Ba ne kaže  Izvor: MONDO

Uzbudljiv i neizvestan meč "zatvorio" je četvrto kolo Premijer lige.

Iako je ekipa Grejema Mojesa odigrala poluvrijeme "iz snova" i potpuno kontrolisala igru do odlaska na odmor, efikasni Demba Ba ušao je u igru odmah poslije pauze i u prvom kontaktu sa loptom nagovijestio buran kraj.

On se i dogodio. "Otvorili" su ga sudija Majk Džons i njegov asistent Keri Ričards, previdom regularnog gola Viktora Aničebea u 70. minutu:

Nigerijac je glavom prebacio loptu preko linije cijelim prečnikom, a defanzivac gostiju Majk Vilijamson izbacio je iz gola. Sudija je pokazao da se igra nastavi...

Domaći nisu stali, pa su upravo golom Nigerijca ispravili nepravdu i poveli 2:1. Ipak, srećan kraj za navijače na Gudison parku spriječio je probuđeni Demba Ba, izjednačujućim golom na isteku regularnog toka. Na kraju:

Everton - Njukasl 2:2 (1:0)

Meč je počeo sjećanjem na 96 stradalih navijača na stadionu Hilsboro. U centru pažnje publike u emotivnom momentu bila su imena poginulih ispisana na semaforu i dječak i djevojčica obučeni u dresove liverpulskih gradskih rivala.

Tim Grejema Mojesa motivisano je dočekao prvi zvižduk, kao i publika. Momci u plavim dresovima dokazali su da su u sjajnoj formi, pa nisu dozvolili rivalu da više od pola sata ni uputi udarac ka njihovom golu.

Akcije su tekle kako su zamišljali, pa su već u 14. minutu brzom i spretnom kombinacijom trija Maruan Felaini - Stiven Pijenar - Lejton Bejns stekli vođstvo.

Bejns, jedan od najboljih bekova lige, utrčao je u kazneni prostor gostiju i jakim udarcem nagovijestio laku pobjedu Evertona. To je bio njegov deseti gol u poslednje dve godine, koji ga je učinio najefikasnijim defanzivec Premijeršipa od avgusta 2010.

"Svrake" su uspevale da dođu u šansu za gol tek greškama domaćih, pa je Papis Sise propustio priliku da u 31. minutu "pocijepa" mrežu volej udarcem, dok je strelac prvog pogotka izbio loptu sa gol linije u 37. minutu.

Ipak, da se loše piše po Everton moglo je biti nagoviješteno u 44. minutu, kada je Nikica Jelavić povrijeđen napustio teren.

Drugo poluvrijeme donijelo je brzi izjednačujući gol, umijećem Demba Be, na asistenciju Joana Kabajea sa sredine igrališta. Njukasl je bio sve motivisaniji, a Everton svjesniji da će morati da se više potrudi za nastavak perfektne serije od tri uzastopne pobjede ponedjeljkom uveče.

Tenzija je počela da raste u 60. minutu, kada je Felaini izvrijeđao pomoćnog arbitra zbog sasvim opravdano poništenog gola zbog ofsajda. Dvadesetak minuta kasnije odigrala se opisana scena sa "ukradenim" golom Evertona, koja je bila pravi uvod za završnicu često viđenu na premijerligaškim terenima.

Najprije je Tim Hauard odranio zicer Hatemu Beni Arfi u 86. minutu, da bi nekoliko akcija potom Aničebe na pas Stivena Pijenara označio početak velike radosti domaćih. Na njihovu žalost, Gudison park utišao je Demba Ba drugim pogotkom, za izjednačenje i peti ovosezonski bod svog tima.

EVERTON: Hauard - Bejns, Distan, Džagijelka, Hibert - Pijenar, Osman, Nevil, Miralas (od 83' Nejsmit) - Felaini - Jelavić (od 44' Aničebe)

NJUKASL: Harper - Perč, Vilijamson, Tejlor, Santon - Anita, Gutijerez- Ben Arfa, Kabaje (od 94' Bigirimana), Marvo (od 46' Ba) - Sise (od 80' Ameobi)

REZULTATI 4. KOLA:

u ponedjeljak:

Everton - Njukasl 2:2 (1:0)
/Bejns 14, Aničebe 87 - Ba 49, 90/

u nedjelju

Reding - Totenhem 1:3 (0:1)
/Robson Kanu 90 - Defo 18, Bejl 71, Defo 74/

Norič - Vest Hem 0:0

Arsenal - Sautempton 6:1 (4:1)
/Hujfeld 11ag, Podolski 31, Žervinjo 35, 71, Klajn 37ag, Volkot 88 - Foks 45/

Aston Vila - Svonsi 2:0 (1:0)
/Louton 16, Benteke 88/

Fulam - Vest Bromvič Albion 3:0 (2:0)
/Berbatov 32, 45+1, Sidvel 89/

Mančester junajted - Vigan 4:0 (0:0)
/Skols 51, Ernandez 63, Bitner 66, Pauel 82/

Kvins Park Rendžers - Čelsi 0:0

Stouk - Mančester siti 1:1 (1:1)
/Krauč 15 - Garsija 35/

Sanderlend - Liverpul 1:1 (1:0)
/Flečer 29 - Suarez 71/

TABELA: Čelsi 10, Mančester j. 9, Arsenal 8, Mančester s. 8, Svonsi 7, VBA 7, Everton 7, Vest Hem 7, Fulam 6, Totenhem 5, Njukasl 5, Stouk 4, Aston Vila 4, Vigan 4, Sanderlend (-1) 3, Norič 3, Liverpul 2, KPR 2, Reding (-1) 1, Sautempton 0 bodova.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC