• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blekburnu Kastiljo, Zvezdi 7,5 miliona?!

Iako Goran Bunjevčević tvrdi da je Segundo Kastiljo "srce" Crvene zvezde, Ekvadorac gotovo sigurno napušta "Marakanu".

 Blekburnu Kastiljo, Zvezdi 7,5 miliona?! Izvor: MONDO

Blekburn je "zagrizao" za Zvezdinog Južnoamerikanca, a novi menadžer kluba sa "Ivud Parka" Pol Ins spreman je za njega da izbroji, ako je verovati pisanju "Mirora", šest miliona funti, odnono 7,5 miliona evra.

Sportski direktor Crvene zvezde potvrdio da postoji dobra ponuda za Kastilja iz Engleske, ali i naglasio da klub nije voljan da ga proda.

“Kastiljov menadžer dolazi u Beograd i očekuje ga razgovor sa predsednikom Spasojevićem. Dobili smo dobru ponudu iz Engleske, ali nećemo je prihvatiti jer je Kastiljo srce Crvene zvezde. Medjutim, moramo da vidimo šta ima njegov menadžer da kaže i da li je ponuda koju on ima odgovarajuća".

"Mi ćemo učiniti sve što možemo da zadržimo Kastilja i ukoliko ne bude bilo ponuda koje odgovaraju svim stranama, stvari će biti jasnije. U tom slučaju od Kastilja se očekuje da se odmah priključi ekipi", poručio je Bunjevčević iz Bad Tacmandorfa, gde se u četvrtak pridružio ostatku Zvezdine ekspedije na pripremama.

Ipak, sedam i po miliona evra je veliki novac, godišnji budžet beogradskog kluba, i teško je poverovati da bilo ko iz Ljutice Bogdana može da odoli takvoj ponudi.

Posredno i Bunjevčević je priznao da se već razmatraju alternative Kastilju, što se da zaključiti iz rečenice:

"Iz razgovora sa Zemanom zaključili smo da su nam potrebna tri pojačanja, na tri ključne pozicije. To su zadnji vezni, centralni vezni fudbaler i klasičan špic."

Dve od te tri pozicije prošle sezone u Zvezdi pokrivao je upravo Kastiljo. Sve je dakle manje-više jasno: Ekvadorac je spakovao kofere, ali ne da bi se priključio ekipi u Bad Tacmandoru, već kako bi otputovao na Ostrvo.

Što se tiče konkurencije u napadu Bunjevčević je najavio da bi nju mogao da pojača Nemanja Vučićević, prošle sezone fudbaler Kelna.

"Kada su u pitanju pojačanja u kontaktu smo sa Nemanjom Vučićevićem i narednih dana biće poznato da li je moguće realizovati njegov transfer", rekao je Bunjevčević.

On je dodao da sa Mohamedom Kalonom do sada nisu imali kontakt, ali da napadač iz Sijera Leonea odgovara profilu igrača koji Zvezda traži.

"Moramo dovesti jednog klasnog napadača, jer vrhunski igrač u napadu može da promeni kompletnu fizionomiju igre.... Preko posrednika su nam ponudjeni kvalitetni igrači iz Španije i Ekvadora. Sa Kalonom nismo imali nikakav kontakt i nekada su mediji ti koji ga ostvare i pre samog kluba. Kalon odgovara profilu igrača koji tražimo i videćemo da li ćemo razgovarati sa njim", naveo je Bunjevčević.

Sportski direktor crveno-belih je poručio i da Zvezda nije odustala od Darka Kovačevića.

"Od dovodjenja Darka Kovačevića nismo odustali, ali je sigurno da se to neće desiti ovoga leta. Veoma ga cene u Olimpijakosu i računaju na njega u narednoj sezoni. Trebalo je izdvojiti mnogo novca za njegov transfer što Crvena zvezda u ovom momentu nije bila u stanju. Videćemo u januaru da li će situacija biti ista", zaključio je Bunjevčević.

Sportski direktor u izjavi za zvanični sajt osvrnuo se i na dosadašnji tok priprema crveno-belih.

“Zdenjek Zeman je prezadovoljan kako ekipa radi. Nametnut je paklen tempo, koji igrači prihvataju bez pogovora... Raduje me atmosfera u timu i velika motivacija koja je prisutna kod svakog igrača. Svi žele da se nametnu i dokažu novom treneru i samo sa takvim zdravim pristupom može se maksimalno iskoristiti pripremni period".

"Novi igrači dobro su se uklopili i na putu smo da napravimo jaku grupu, koja će biti u stanju da ispuni očekivanja navijača i ostvari ciljeve koje Zvezda ima uoči svake sezone. Znali smo da će biti teško, ali pravo lice našeg tima treba očekivati u drugom delu priprema. Napori su veliki, ali sam siguran da će igrači izgurati sve do kraja. Normalno je da ima i povredjenih i umornih, ali nismo zabrinuti zbog toga", rekao je Bunjevčević.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC