• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin se uključio u "Slučaj Hulk"

Zbog sukoba u Zenitu, zbog dovođenja Hulka i Vitsela, morao je da reaguje i predsjednik Rusije Vladimir Putin, inače veliki navijač ovog kluba.

  Putin se uključio u "Slučaj Hulk"  Izvor: MONDO

Sukob nekolicine domaćih fudbalera i uprave Zenita oko dovođenja skupo plaćenih pojačanja Hulka i Aksela Vitsela toliko intrigira javnost u Rusiji da je ove teme morao da se dotakne i predsjednik države Vladimir Putin.

Od ranije poznat kao veliki navijač Zenita, Putin je naveo da dovođenje skupih stranih fudbalskih zvezda ima svoje prednosti. Ipak, kako je naveo, mora da se radi o asovima čije karijere su u uzlaznoj, a ne silaznoj putanji.

"I ja se ponekad žalim, a baš danas sam imao sastanak sa čelnicima naših velikih kompanija. Važno je da napomenem da nije država ta koja kupuje igrače, već su to kompanije i sponzori klubova. Ipak, jasno je da navijači žele da gledaju svjetske zvijezde, ne one u padu, već one čije su karijere na vrhuncu. Radi se o pitanju koje je važno za milione navijača", kazao je Putin novinarima u Moskvi.

Kapiten Rusije i igrač Zenita Igor Denisov kažnjen je prebacivanjem u omladinski tim, jer je zatražio povećanje plate. Njemu se nije dopalo što je napadač Hulk, doveden iz Porta za 40 miliona evra, dobio godišnju platu od oko 6,5 miliona evra.

Sudbinu Denisova doživio je i najbolji strelac Zenita i ruske lige Aleksandar Keržakov, koji je takođe zahtjevao povećanje zarade. Uprava Zenita saopštila je da se Denisov ponio neprofesionalno i podsjetila da on ima godišnju platu od tri miliona dolara.

"Klub ispunjava sve obaveze prema ovom igraču i nastaviće to da čini. Jedina opcija za Denisova je da se izvini zbog svog ponašanja", poručio je Maksim Mitrofanov, generalni direktor Zenita, čiji glavni sponzor je kompanija "Gasprom".

Ruski mediji naveli su i da je situaciju pokušao da smiri novajlija Hulk koji je želio da se sastane sa "pobunjenicima", ali je uprava odbila taj prijedlog.

Aleksej Miler, potpredsjednik upravnog odbora Gasproma, rekao je da vjeruje kako će se situacija u klubu vrlo brzo vratiti u normalu.

U međuvremenu, Denisov je Hulka nazvao "drugorazrednim" fudbalerom.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC