• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan odbranio pobjedu!

Partizan ostvario i sedmu pobjedu u nizu, na gostovanju Radu 1:0 (1:0). Strijelac Ivan Ivanov, na asistenciju Nikole Ninkovića.

 JSL: Partizan odbranio pobjedu!  Izvor: MONDO


Jesen prija fudbalerima Partizana.

Na stadionu Obilića, gdje su prošle sezone "naručili" šampionski šampanjac i slavili protiv Rada 4:1, ove su produžili niz prvenstvenih pobjeda i "overili" ostanak na prvom mjestu.

Rad - Partizan 0:1 (0:0).

Dogodine će biti tačno deset godina od kad su "građevinari" posljednji put savladali šampiona.

Iako su u subotu pola sata poslije podneva istrčali na travnjak u Gospodara Vučića sa željom da što prije postignu gol, gosti su ih "isekli" u 10. minutu i nametnuli ritam koji im odgovara. Spor.

Ključan momenat odigrao se poslije faula levog beka Rada Nikole Lekovića na svojoj poziciji.

Lopti je prišao Nikola Ninković, centrirao, a Ivan Ivanov glavom poslao loptu na mjesto gde Bane Danilović nije mogao da je dohvati.

Kao i prošle godine, bugarski defanzivac obradovao je većinu od prisutnih 1.500 navijača i trasirao put svom timu ka trećem uzastopnom trijumfu nad Radom. Osmim prvenstvenim ove jeseni.

Momci u crnim dresovima nisu do kraja utakmice iskazali veliku želju da dupliraju vođstvo, sa izuzetkom nekoliko pokušaja iz daljine Saše Ilića i Miloša Jojića. "Katenaćo" im se, ipak, isplatio.

Odluka Vladimira Vermezovića da u odsustvu nespremnog Marka Šćepovića (stomačni virus) na teren od početka pošalje Muhameda Zabiju nije donijela oštrinu napadu njegovog tima. Naprotiv, svaka pretnja za golmana domaćih stigla je od veznih igrača sve do ulaska Aleksandra Mitrovića u 70. minutu.

Velika borba nije stvorila velike šanse ni uzbuđenja, sve do posljednjih 15 minuta, kada je dekoncentrisani Predrag Luka propustio šansu utakmice, na pas Slavka Perovića iz "srca" kaznenog prostora. Šutirao je preko gola, kao i u dve slične situacije u ranijoj fazi utakmice.

Kako se utakmica bližila kraju domaći su napadali sve više, iako sa desetoricom na terenu, pošto je sudija Milan Karadžić u 80. minutu prestrogo pokazao direktan crveni karton Goranu Čaušiću zbog povlačenja Aleksandra Mitrovića sa leđa.

Gosti su i tokom povremeno uzbudljivog finiša uspjeli u namjeri da od desetog minuta do kraja čuvaju vođstvo, pa su povećali prednost u odnosu na prvog pratioca Crvenu zvezdu, bar do subote uveče i njenog okršaja sa BSK Borčom.

Trener crno-bijelih rekao je poslije utakmice da je bilo iluzorno očekivati goleadu na stadionu Obilića.

"U najavi smo rekli da nas očekuje veoma težak meč, jer je Rad odlična ekipa. Nerealno je bilo da dobijemo ubjedljivije. Ako je neko očekivao goleadu - grdno se prevario. Imali smo neplanirane probleme uoči utakmice i najvažnije je da smo osvojili tri boda"., izjavio je Vermezović za Arenu sport.

Trener domaćih ne smatra da je njegov tim zaslužio da izgubi.

"Nismo zaslužili poraz, i sa igračem manje imali smo šansu, dvije. Primili smo gol rano, poslije toga se vidjela očekivano tvrda igra, mi smo iz organizovanog napada stvarali šanse, ali nismo uspjeli da ih realizujemo... oni odnose tri boda zbog čega nam je veoma teško".

Od neuspjeha u duelu sa Donjim Sremom u drugom kolu, tim Vladimira Vermezovića "vezao" je sedam pobjeda, od čega tri na gostujućem terenu. Sljedećeg vikenda kod kuće dočekuje Novi Pazar, a u međuvremenu će optutovati u Italiju, na megdan Interu u trećem kolu Lige Evrope.


RAD: Danilović - Milošević, Vitas (od 79' Ćirković), Mitrović, Leković - Pršo (od 84' Jovanović), Gnjatić (od 67' Ljubinković), Čaušić - Luka, Perović - Kojić

PARTIZAN: Petrović - Miljković, Ostojić, Ivanović, Lazevski - Smiljanić, Jojić, Ilić - L. Marković (od 68' Saša Marković), Ninković (od 46' Tomić) - Zabija (od 60' Mitrović).

Pročitajte ko se još sastaje u 9. kolu:

Rad - Partizan 0:1 (0:1)
/Ivanov 10'/
Javor - Sloboda Point (14.30)
Novi Pazar - OFK Beograd (14.30)
Radnički Niš - Jagodina (14.30)
Radnički Kragujevac 1923 - Donji Srem (14.30)
Smederevo - Spartak (14.30)
Crvena zvezda - BSK Borča (19.00)
Vojvodina - Hajduk Kula (19.00)

TABELA: Partizan (+1) 24, Crvena zvezda 19, Rad (+1) 17, Jagodina 16, Vojvodina 13, Novi Pazar 12, Donji Srem 11, Radnički Niš 11, Sloboda Point 11, Javor 9, BSK 9, Spartak 8, Hajduk 5, OFK Beograd 5, Radnički 1923 5, Smederevo 4 boda.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC