• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Sarajevo kaznilo promašaje Borca

Sarajevo se pobjedom nad Borcem (2:0) vratilo na prvu poziciju na tabeli Premijer lige BiH iako Banjalučani nisu zaslužili poraz na Koševu.

 PREMIJER BiH: Sarajevo kaznilo promašaje Borca Izvor: MONDO

Derbi meč 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine opravdao je taj epitet!

Viđeno je na Koševu lijepih poteza, rovovske borbe na sredini terena i dosta šansi ispred Asmira Avdukića i Dejana Bandovića i navijači nikako nisu otišli kući nezadovoljni sa sarajevskog stadiona.

Ipak zadovoljnije su domaće pristalice jer je Avdukić dva puta kapitulirao, a Bandović nijednom iako je mogao da vadi loptu iz mreže najmanje tri ili četiri puta!

Banjalučani su bolje otvorili utakmicu i dominirali u prvih dvadesetak minuta, propustili "zicer" preko Vuleta Trivunovića ali ih je presjekao gol kapitena Sarajeva Seldina Torlaka u 22. minutu.

Poslije pogotka, domaći su prihološku prednost pokušali da iskoriste i udvostruče vođstvo, ali u nekoliko polušansi se nije najbolje snašao Said Huseinović.

Crveno-plavi su škripali u tim trenucima po bokovima odakle je brzonogi Asmir Suljić atakao ka golu Borca, pa je trener banjalučke ekipe u drugom dijelu uveo Aleksandra Subića, koji je unio dosta živosti u nastavku.

Upravo se rezervista Banjalučana u 49. minutu našao sam "kao duh" ispred golmana Sarajeva, ali je šutirao direktno u Bandovića!

Već u narednom napadu, Borac je opet mogao do izjednačenja, ali se Joco Stokić odlučio na pad u kaznenom prostoru umjesto da šutira. Možda je i sapleten, ali od sudije Gorana Paradžika iz Ljubuškog dobio je žuti karton umjesto penala!

Imao je Stokić novu priliku za isklupljenje u 52. minutu, ali je opet uprskao! Dobro je izbjegao ofsajd zamku posljednje linije Sarajeva i iskosa sa desne strane šutirao sa desetak metara.

Mreža se zatresla, ali samo sa vanjske strane na veliku žalost oko stotinjak popularnih Lešinara na koševskim tribinama…

I onda je nepisano fudbalsko pravilo "kad ne iskoristite svoje šanse uslijedi kazna" dobilo svoju potvrdu.

Igrao se 68. minut, Asmir Suljić je jednu bunar loptu u šesnastercu uspio da ukroti i vrati je na penaltik, gdje se našao Mario Tadejević i rutinski plasirao u donji desni ugao Avdukićevog gola - 2:0.



Tu je bio kraj nadanja Banjalučana da I u četvrtom uzastopnom dvoboju na Koševu mogu ostati neporaženi.

Mogao je Borac barem do počasnog pogotka u finišu utakmice, ali ni Branislav Krunić iz dobre prilike nije uspio da matira u subotu uveče raspoloženog Bandovića.

Mogle su i Sarajlije da postignu i treći gol u 89. minutu da je prisebniji bio Suljić. Umjesto da proslijedi loptu na desetak metara od gola Borca gdje se nalazila dvojica njegovih saigrača, odlučio se za udarac iskosa sa desne strane i pogodio spoljni dio mreže.

Banjalučani su se uprkos porazu prikazali u dobrom svjetlu, ali za više od časnog poraza u gostima kod lidera nisu mogli.

Strijelci: 1:0 Torlak (21), 2:0 Tadejević (69). Stadion: Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 4500. Sudija: . Žuti kartoni: Suljić, Šunjevarić (Sarajevo), Stokić, Trivunović (Borac).

SARAJEVO: Bandović, Belošević, Dupovac, Hadžić (od 90. minuta Krpić), Šunjevarić, Suljić (od 90. minuta Nuhanović), Tadejević (od 83. minuta Gujić), Tatomirović, Torlak, Zlatković i Husejinović.

BORAC: Avdukić, Vasiljević, Bašić, Teinović, Grahovac, Sin. Dujaković (od 46. minuta Subić), Stokić (od 75. minuta Dubić), Raspudić, Kantar (od 66. minuta Ste. Dujaković), Trivunović i Krunić.

TOK UTAKMICE

1. minut - Počeo je meč na Koševu.

3. minut - Stopostotna šansa za Borac! Trivunović poslije kornera glavom šutirao ka golu Sarajeva, ali je sa gol-linije loptu izbacio Suljić.

12. minut - "Bomba" Krunića sa skoro 40 metara, ali je golman domaćina Dejan Bandović uspio da odbrani.

17. minut - Belošević je centrirao iz slobodnog udarca, najviši u skoku bio je kapiten Sarajeva Torlak, ali je njegov šut lagano zaustavio golman Banjalučana Avdukić.

20. minut - Trivunović je poslije akcije Krunića pogodio mrežu bordo tima, ali je gol poništen zbog opravdano dosuđenog ofsajda.

21. minut - GOOOL! Sarajevo je povelo! Kapiten Seldin Torlak nadskočio je Trivunovića poslije centaršuta Beloševića i s nekih 7, 8 metara pogodio suprotni ugao Avdukićevog gola - 1:0.

32. minut - Husejinović je bio u nekoliko prilika, potom i Belošević...Borac je odlično igrao sve do primljenog pogotka, ali bordo tim je poslije preuzeo konce igre.

45. minut - Završeno je prvo poluvrijeme.

46. minut - Počelo je drugo poluvrijeme. Starčević umjesto Dujakovića uveo Subića.

49. minut - Subić je imao novu stopostotnu šansu za Borac! Sam se našao oči u oči s golmanom Bandovićem i šutirao direktno u njega!

50. minut - Stokić je oboren u kaznenom prostoru Sarajeva, ali po mišljenju sudije Paradžika iz Ljubuškog u pitanju je bilo simuliranje pa je napadač Borca dobio žuti karton.

52. minut - Novi propušten zicer Banjalučana! Stokić je izbjegao ofsajd i s desetak metara iskosa sa desne strane pogodio mrežu, ali samo sa vanjske strane! Borac je mnogo bolje ušao u nastavak utakmice.

66. minut - Zlatković je poslije kornera bordo tima primirio loptu i opalio pod prečku, ali je Avdukić uspio da krajnjim naporom izbaci loptu u korner.

68. minut - GOOOL! Mario Tadejević poslije povratne lopte Suljića rutinski prevario Avdukića za vođstvo domaćina 2:0.

80. minut - Krunić je imao šansu da smanji prednost, ali je opet Bandović odbranio.

89. minut - Suljić je nakon kontranapada mogao da postigne i treći gol za Sarajevo, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola Borca.

90. minut - Kraj utakmice.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC