• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Niš na nogama, dolazi Partizan

"Real sa Nišave" dočekuje Partizan, derbi u Ljutice Bogdana. Vojvodina nije pobijedila Rad u Beogradu 15 godina!

 JSL: Niš na nogama, dolazi Partizan Izvor: MONDO

Najzanimljiviji meč 11. kola Jelen Superlige Srbije trebalo bi da bude odigran u Nišu gdje Radnički, poslije mnogo godina, dočekuje Partizan. Ali, epitet derbija kola, prema pozicijama na tabeli ima utakmica Crvena zvezda - Jagodina.

Partizan dolazi u Niš poslije šokantne eliminacije iz Kupa Srbije, ali trener crno-bijelih Vladimir Vermezović kaže da ako je već negdje morao da izgubi onda je to bolje u kupu, nego u subotu u Nišu. Htio je Vermezović protiv čačanskog Borca da odmori one koji su iznijeli najveći teret i da ukaže šansu onima koji su malo ili uopšte nisu igrali.

"Rezervisti" nisu opravdali očekivanje, pa je za očekivati da u Nišu Partizan ponovo zaigra u najjačem sastavu, što znači povratak štoperskog tandema Ivanov - Ostojić, a u veznom redu i napadu Saše Ilića i Lazara Markovića.

Nišlije će biti silno motivisane protiv srpskog šampiona. Nastup protiv ekipe koja igra Ligu Evrope je motiv dovoljan sam po sebi, a uz to, željeće da se pred svojim navijačima iskupe za loš dan protiv OFK Beograda kada je Karaburmi pukla "petarda".

Drugoplasirana Crvena zvezda će u večernjem terminu u subotu dočekati trećeplasiranu Jagodinu. Tim Sime Krunića ponavlja dobre igre iz prošle sezone.

"Ovo je prilika za naše igrače da vide gdje su u ovom momentu. Od njih tražim isto što i u svim ostalim utakmicama, da igraju čvrsto, tvrdo i muški, kao i da se ne ističu pojedinačno, već da djeluju kao tim. Na Marakani će sigurno biti dosta publike i biće veoma teško", rekao je Krunić pred utakmicu u Beogradu.

U Beograd dolazi i Spartak, koji će igrati protiv BSK-a. Od dolaska Petra Kurćubića na mesto trenera, "plavi golubovi" iz ravnice lete. Spartak je pobijedio u tri posljednje utakmice - Crvenu zvezdu (3:0), Smederevo (1:0) i Hajduk u Kuli (1:0).

Uz Smederevo, BSK ima najviše poraza u ligi (šest), a sve bodove osvojila je na svom terenu. Kapiten i golman BSK-a Ljubo Kovačević primio je ubjedljivo najviše golove ove sezone - 26.

"Spartak je u najboljoj formi od kad je kolega (Petar) Kurćubić preuzeo tim. Osam utakmica nisu izgubili, biće izuzetno teška utakmica za nas, imamo dva gostovanja, ali fudbal je takva igra da se takmiče 11 protiv 11. Moraćemo da pristupimo utakmici maksimalno skoncentrisano i da damo sve od sebe", rekao je trener ekipe iz Borče Goran Milojević.

Dosta vatre očekuje se u Kragujevcu gdje će igrati Radnički i OFK Beograd. Za trenera Radničkog Dejana Đurđevića biće to emotivan susret, jer će igrati protiv tima kojeg je vodio ne tako davno.

Kragujevčani su se, konačnom prenuli i u posljednje vrijeme igraju bolje. Ali, i "romantičari" su u zamahu.

"U goste nam dolazi OFK Beograd, ekipa koja je u posljednje vreme u jako dobroj formi. Pobijedili su Radnički iz Niša, Rad a u Kupu su prošli u naredno kolo. Sigurno da nam neće biti lako, ali mi smo naporno radili i trenirali", rekao je golman Radničkog Marko Knežević.

Najbolji igrač Radničkog u posljednjih nekoliko kola je Stanimir Milošković. Protiv Donjeg Srema u 9. kolu (2:0) bio je strijelac i asistent, a u narednom protiv Jagodine (1:2) asistent poslije prodora kroz cijelu odbranu "ćurana".

Smederevo je jedini tim bez pobjede u prethodnih 10 kola, pa je u tom timu napravljena prava čistka.

Da li će Smederevci protiv Donjeg Srema ostvariti prvu pobjedu znaćemo u subotu oko 15 časova.

U nezavidnoj poziciji je i kulski Hajduk. Trenutno je na pretposljednjem mjestu.

"Svakako da će biti teže pobijediti Javor u Ivanjici nego Spartak u Kuli, ali iz ove kože se ne može. Mi više prava na popravni nemamo, mi više nemamo pravo na kiks. Hajduk će izvući svoj maksimum u preostalim mečevima i učiniti sve što je u njegovoj moći da osvoji što veći broj bodova. To je jedino što mogu da sa sigurnošću obećam navijačima - borićemo se", rekao je trener Kuljana Milan Milanović.

U nedjelju će biti odigran samo jedan meč, na Banjici će Rad ugostiti Vojvodinu. Podatak za nevjericu: Vojvodina nije pobijedila Rad u Beogradu punih 15 godina! Posljednji trijumf nad "građevinarima" zabilježen je 1. novembra 1997. godine.

Izvjesno je da za Vojvodinu ponovo neće igrati Marko Poletanović, zbog povrede meniskusa. Ljekarski tim "lala" u petak će odlučiti da li će biti podvrgnut operaciji.

I ovaj duel će za jednog trenera imati poseban značaj - Nebojša Vignjević, sada trener Vojvodine, bio je svojevremeno strateg Rada.

PAROVI 11. KOLA:

subota:

Javor - Hajduk 13.30
Novi Pazar - Sloboda Point
Radnički Niš - Partizan
Radnički Kragujevac - OFK Beograd
Smederevo - Donji Srem
Spartak Zlatibor voda - BSK Borča
Crvena zvezda - Jagodina 19h

nedjelja:

Rad - Vojvodina 13h

TABELA: Partizan 27, Crvena zvezda 25, Jagodina 20, Rad 17, Vojvodina 17, Sloboda 15, Spartak 14, Novi Pazar 13, Radnički Niš 12, Donji Srem 11, Javor 10, BSK Borča 10, OFK Beograd 9, Radnički KG 8, Hajduk Kula 6, Smederevo 5 bodova.

(MONDO - foto: Južne vesti)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC