• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje će "Alkatraz", a gdje "Zabranjeni"...

Ko god dočekuje Partizan ove sezone mora da se suoči i sa sukobom dvije frakcije navijača crno-bijelih.

 Gdje će "Alkatraz", a gdje "Zabranjeni"... Izvor: MONDO

U FK Radnički daju sve od sebe da se u subotu od 13.30 na stadionu "Čair" ne dogodi "rukometni scenario" iz Dvorane "Čair".

Još se ne stišava tenzija oko tuče dvije frakcije navijača Partizana tokom rukometne utakmice Lige šampiona protiv Flensburga, kada je u "Čairu" došlo do žestokog obračuna "Alkatraza" i "Zabranjenih". Sada dvije ratoborne grupe treba razdvojiti i na stadionu "Čair", gdje će sve biti komplikovanije utoliko što postoji i treći faktor - navijači Radničkog, "Meraklije".

"Čair" je nedavno renoviran i prima 13.000 navijača, a Radnički je za derbi utakmicu 11. kola sa liderom pustio u prodaju pun kapacitet. Do četvrtka "otišlo" je oko 4.000 ulaznica, koje će biti u prodaju i u petak (10-17) i u subotu (10-13.30), što upućuje na to da će stadion biti pun.

Pun stadion, utakmica visokog rizika i pouka sa rukometa... Dovoljan razlog da Nišlije pomalo i strahuju pred derbi.

Ipak, član rukovodstva Radničkog Predrag Vlajković kaže da je klub organizator meča preduzeo sve preventivne mjere kako bi spektakl prošao bez incidenata. Kako je zamišljeno razdvajanje "Alkatraza" i "Zabranjenih", Vlajković, za sada nije rekao.

"Meč je proglašen susretom visokog rizika i utanačili smo sve pojedinosti. Prije svega, napravljen je raspored gdje će i na kom kraju stadiona biti 'Grobari', a gdje 'Zabranjeni'", rekao je Vlajković i dodao:

"U isto vrijeme upućen je apel domaćim navijačima da na 'Čair' dođu bez automobila, kako bi se izbjegle gužve, jer će saobraćaj u najužem okruženju stadiona biti zabranjen ili redukovan".

Do sukoba dvije frakcije ove sezone došlo je i u Beogradu, na stadionu OFK Beograda, a najavljeni obračun u Milanu spriječen je tako što je policija u srpskoj prestonici zaustavila autobuse sa "Zabranjenima" i osujetila njihov put u Italiju.

Ovaj problem seli se iz nedjelje u nedjelju, iz mjesta u mjesto u koje putuje Partizan, bilo da se radi o fudbalu, košarci, rukometu... Većina Partizanovih domaćina u prvenstvu i Kupu imalo je rješenje, ali je odgovornost Radničkog veća u toliko što ovaj klub i sam ima veliki broj navijača, koji tribine "Čaira" ispunjavaju gotovo do posljednjeg mjesta.

(MONDO, foto: juznevesti.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC