• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković: Sve je u redu, nema krize

Sportski direktor crno-bijelih uverava da finansije nisu problem i da igračima najveći motiv treba da bude to što igraju u Partizanu.

 Tumbaković: Sve je u redu, nema krize Izvor: MONDO

Finansijska kriza u Partizanu?

Trener Vladimir Vermezović kaže da su igrači tužni, da im je teško, da ne zna kako da ih motiviše, jer im kasni plata. Sportski direktor crno-bijelih Ljubiša Tumbaković, pak, kaže da su igrači otišli zadovoljni poslije razgovora sa njim.

Ne treba biti mudrac i uvidjeti da je u svim sferama društva teško zbog ekonomske krize. Ni fudbalski klubovi nisu izuzetak. Štaviše.

Ipak, u Partizanu su više puta isticali da je finansijsko stanje stabilno. To je rekao i predsjednik Dragan Đurić tokom nedavnog susreta sa urednicima beogradskih medija. Rekao je da crno-bijeli čekaju isplatu od Saragose i da će, kad to "legne", klub biti u plusu dva miliona evra.

Otkud onda problemi?

"Vidim da su igrači nezadovoljni i da im je to veliko opterećenje. U Milanu nisu imali da odu do grada i eventualno kupe sebi nešto, ostali su u hotelu. Teško im je. Kompletan klub zavisi od igrača i mislim da mora nešto da se učini da oni budu zadovoljni", rekao je Vermezović tokom jučerašnjeg brifinga.

Sportski direktor Ljubiša Tumbaković insistira na tome da ne treba stvarati probleme tamo gdje ih nema.

"Mislio sam da smo tu priču apsolvirali prije nekoliko dana. Pričao sam sa igračima, jer imam običaj da to činim. Pričali smo o visini premija za ovu godinu i mislim da smo imali korektan razgovor, svi su bili zadovoljni i svako je otišao da radi svoj dio posla", kaže Tumbaković dan poslije Vermezovićevih zapažanja o moralnom stanju u ekipi.

Novinari su pitali ko je tu, onda, u pravu - Vermezović ili Tumbaković?

"Mislim da nije u redu da se stvara problem tamo gdje ga nema. Živimo u zemlji gdje je loša finansijska situacija i malo firmi može na vrijeme da se isplaćuje sve. Partizan je jedan od rijetkih koji sve izmiruje na vrijeme. Ako plata i ne bude danas, onda ona bude u neko dogledno vrijeme. To je normalna stvar i ne treba pričati o nekim problemima. Funkcionišemo dobro i nema razloga da mediji potenciraju tu priču", rekao je Tumbaković.

Na konstataciju novinara da nisu mediji ti koji potenciraju tu priču, već da je to poteklo iz kluba, Tumbaković nije želio da to komentariše već je zamolio predstavnike medija da mu postave sljedeće pitanje.

A sljedeće pitanje se odnsilo na teren i učinak na terenu. Tačnije, na lošu igru, uslovno rečeno, rezervista protiv čačanskog Borca i zsluženu eliminaciju iz Kupa Srbije.

"Ekipa koja je igrala protiv Borca je prvi put igrala zajedno...Stručni štab i ja smo procijenili da oni mogu da donesu klubu ono što je neophodno, a to znači plasman u dalji tok takmičenja. Ispostavilo se da smo pogriješili i svi mi prihvatamo odgovornost", rekao je Tumbaković.

Upitan da li su možda finansije jedan od uzroka slabe partije protiv Borca, Tumbaković je ovako odgovorio:

"Tim igračima pare nikad ne bi smjele da budu problem. Dobili su šansu da igraju za Partizan i trebalo bi da je iskoriste. To bi trebalo da im bude motiv, a ne novac. Zašto je nisu iskoristili to je već za analizu. Ali, želio bih da apostrofiram da ekipa koja nije igrača protiv Borca, ekipa koja je, da tako kažem, standardna, ima uzlaznu formu što se vidjelo i protiv Intera u Milanu i protiv Novog Pazara i nadam se da će tako nastaviti i u Nišu", podvukao je sportski direktor crno-bijelih.



Kazni za eliminaciju iz kupa neće biti. Bar neće biti novčanog kažnjavanja, kaže Tumbaković, ali će neki snositi posljedice. To bi, moglo da znači, da će pojedini, na sljedeću priliku da zaigraju, mogli da se načekaju.

Podsjetio je da je dok je on bio trener Partizan već imao slično iskustvo, kada je ispao od BSK-a iz Batajnice.

"Tada sam izveo najjači sastav, pogađali smo stative, promašivali šanse...To se dešava u fudbalu".

Da li blijeda igra protiv Borca pokazuje da pojedinci nisu pojačanja za Partizan kako se mislilo kada su dovođeni, pitali su novinari Tumbakovića.

On se nije saglasio sa tim. Pomenuo je Sretena Sretenovića, koji je pokazao da na njega može da se računa, ali je problem u tome što na njegovoj poziciji - štoperskoj - igraju Ivan Ivanov i Miloš Ostojić, koji su u dobroj formi.

"Goran Lovre još nije pokazao da može da bude pojačanje, ali pokazaće. Kad zatreba biće pravi", uvjeren je Tumbaković.

Ipak, sportski direktor Partizana kaže i da će crno-bijela struka spremno dočekati zimski prelazni rok.

"Ništa ne prepuštamo slučaju", naglasio je Tumbaković.

Ni on nema odgovor na pitanje zašto su navijači Partizana okrenuli leđa timu i klubu, odnosno zašto ih je tako malo na tribinama.

"I to je za analizu. Treba vidjeti koji su uzroci, da vidimo šta tu može da se uradi, neka marketinška akcija...Možda bi i naše igre bile bolje da su tribine ispunjenije", konstatovao je Tumbaković.

Što se tiče kapitenske trake oko ruke Nikole Ninkovića, koji je postao najmlađi kapiten u istoriji Partizana, Tumbaković kaže da je to logično kada se pogleda sastav koji je u tom trenutku bio na terenu.

"I ja sam, svojevremeno, dao kapitensku traku Nađu, iako je u ekipi bilo iskusnijih igrača, poput Petrića, Brnovića...".

(V.S. - P.V. - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC