• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Za deset od deset!

Jagodinci su u JSL doživjeli svih devet poraza od Crvene zvezde. U subotu (19 h) je deseti meč dva kluba, koji prema tabeli ima epitet derbija.

 ZVEZDA: Za deset od deset! Izvor: MONDO

U subotu od 19 časova fudbaleri Crvene zvezde biće u čudnoj situaciji.

Igraće derbi susret 11. kola Jelen Superlige Srbije protiv tima koji im u prethodne četiri sezone, ni u jednom od devet odigranih superligaških mečeva nije "otkinuo" ni bod!

Crvena zvezda je tradicionalno izraziti favorit protiv Jagodine, s kojom od ulaska "ćurana" u elitu u sezoni 2008/09 ima stoprocentni skor, ali je pozicija gostiju na tabeli takva da zaslužuje puno poštovanje, uz visoku dozu opreza.

Od ulaska Jagodine u Superligu, bilo je 3:0, 4:1, 5:1, 3:0, 1:0, 2:1, 2:0, 1:0, 3:1... Sve u korist Crvene zvezde.

"Igramo protiv protivnika koji zaslužuje veliko poštovanje. Jagodina kao tim funkcioniše odlično, jako su kompaktni, faktor borbenosti je izuzetno vidljiv kod njih na svakoj utakmici, imaju vrlo jasno ideju u radu, kroz njihove utakmice može se vidjeti sve na šta trener Simo Krunić stavlja akcenat", rekao je trener crveno-bijelih Aleksandar Janković u petak na redovnoj konferenciji za medije i dodao:

"Što se tiče same ekipe, postoji dosta iskusnih igrača, postoji taj vrh napada sa dva pokretljiva igrača, jer od odlaska Mudrinskog oni nemaju tog dubokog napadača. Stojanović i Đenić imaju veliko sampouzdanje, veliki radijus kretanja, pritiskaju protivnika i to se vidjelo na svim utakmicama koje su se lomile, bile egal, a oni su ih dobili. To su momenti koji strahovito podižu samopouzdanje. Definitivno su dobar tim, i dolaze rasterećeni, da pruže svoj najbolji fudbal".

Jankovića, koji je u pobjedom u Novom Sadu nad Donjim Sremom u prošlom kolu (1:2) završio period sezone u kojem je gostovao na devet od 12 utakmica, raduje povratak na "Marakanu".

"Tokom jeseni nismo imali mnogo prilike da igramo na Marakani, i svaki susret sa našom publikom na našem stadionu je posebno bitan za nas".

Poslije dugo vremena, trener Zvezde imao je "punu" nedjelju da pripremi ekipu za utakmicu i baš u toj nedjelji suočio se sa velikim brojem povreda.

"Što se nas tiče, dočekali smo jednu punu nedjelju treninga, prvu nakon dva mjeseca u kojoj smo imali kompletan mikrociklus na raspolaganju, i ja sam izuzetno zadovoljan kako smo radili, ali naravno to sad treba da dođe na provjeru i potvrdu na terenu", rekao je mladi stručnjak i dodao:

"Ja sam siguran da će momci dati sve od sebe, da će pružiti dobru partiju i što je najvažnije, zabilježiti tri boda".

Zamjenik kapitena Nikola Mikić sigurno neće biti u konkurenciji za utakmicu zbog jakog virusa koji ga je zadesio odmah nakon utakmice sa Donjim Sremom, a nakon treninga u petak biće poznato da li će moći da nastupe Darko Lazović (butni mišić) i Ognjen Mudrinski (leđa).

Filip Mladenović, koji nije propustio ni minut ove sezone, rekao je:

"Očekuje nas nimalo laka utakmica protiv dobre ekipe Jagodine. Mi ćemo svakako dati sve od sebe da, počevši od sutra, sve naredne utakmice riješimo u svoju korist", rekao je Mladenović.

Na konstataciju novinara da je Crvena zvezda često u ovoj sezoni bila prinuđena da juri rezultat, Janković je imao odgovor.

"Istina je, dosta često nam se dešavalo da jurimo rezultat, i mi smo locirali problematiku, radili na korekciji, ali šta god ja sada rekao, prava potvrda i test uvijek će biti utakmice i teren".

Janković je dodao...

"Nikada nije prijatno da se juri rezultat, dosta puta smo imali deficit i jurnjavu koja dosta troši igrače, neke utakmice koje smo trebali da prelamamo ranije prelamali smo tek na kraju, i to nas je dosta trošilo u određenim momentima, a koštalo nas je i bodova jer smo trošili više energije nego što je trebalo. Na tome smo radili, i ja očekujem reakciju već sutra".

Ulaznice za utakmicu 11. kola biće prodavane u petak (11-16) i subotu (11-19) po cijeni od 200 dinara za sjever (1.5 evra), 300 za istok (2.5) i 400 za zapad (tri evra). I za utakmicu sa Jagodinom, Zvezda će južnu tribinu otvoriti za sve osnovce uz pokazanu đačku knjižicu i prisustvo roditelja.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC