• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli u posjeti dječijem prihvatilištu

Akcija FK Partizan "Da nam svima bude toplo", u četvrtak je dobila prvi vidljivi efekat.

 Crno-bijeli u posjeti dječijem prihvatilištu Izvor: MONDO

Delegacija crno-bijelih, koju su činili Saša Ilić, Lola Smiljanić, Ljubiša Ranković, Marko Ranevski i Snežana Filipović, obišla je Prihvatilište i prihvatnu stanicu za djecu na Avalskom putu i uručila pakete pomoći koja je do sada prikupljena.



Pored toga marketing crno-bijelih je obezbijedio i veliki broj poklona iz asortimana Crno-bijelog butika.

Djeca su provela vrijeme u razgovoru sa fudbalerima, postavljala im pitanja, a finale druženja je bilo organizovano na terenu za mali fudbal, gdje su i dječaci, djevojčice izašli da "pikaju fucu" sa Saletom i Lolom.



Prihvatilištu je potrebno obezbijediti novi prostor od 400 kvadratnih metara sa 30 kreveta za zbrinjavanje svih kategorija ugrožene dece Srbije, a trenutno se nalazi u neodgovarajućem prostoru, površine 250 m2, sa kapacitetom od samo 16 kreveta. Kako broj djece često prevazilazi postojeći broj kreveta, zaposleni su prinuđeni da smještaju djecu na pomoćne dušeke u hodnik i dnevni boravak.



Renoviranje sadašnjih prostorija nije rješenje, jer ni po standardima, ni po namjeni, prostor ne poštuje zakone i konvencije koji štite prava djece.

"U ime tima i djece prihvatilišta, želimo da se zahvalimo svima u FK Partizan, koji su samoinicijativno organizovali akciju prikupljanja garderobe za našu djecu, a uz to nam donijeli i neke druge poklone, nama vrlo važne. Inače, sa FK Partizan vrlo dobro sarađujemo godinama unazad i to nam je uvijek prijatno iskustvo, kako za djecu tako i nas zaposlene, a nadam se i za fudbalere. Želimo da se ta priča nastavi i u narednom periodu nekim drugim aktivnostima, koje ćemo, nadam se, osmisliti svi zajedno", izjavila je poslije druženja sa delegacijom Partizana. Biljana Bužić, psiholog Prihvatilišta.

(MONDO, FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC