• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi prvaci direktno u Ligi šampiona?

Sandro Rosel predlaže da se Liga šampiona proširi sa 32 na 64 kluba, a da se španska Primera sa 20 smanji na 16 klubova.

 Svi prvaci direktno u Ligi šampiona? Izvor: MONDO

Da li će prvak Bosne i Hercegovine za koju godinu obezbijediti direktan plasman u Ligu šampiona?

Skupljanjem bodova kroz nastupe u Evropi? Djeluje nestvarno, u domenu naučne fantastike. Promjenama u sistemu takmičenja? E, tome već možemo da se nadamo.

Ideja da se uvedu nove revolucionarne promjene u Ligi šampiona već postoji i o njoj je u četvrtak javno govorio predsjednik Barselone - Sandro Rosel. Prvi čovjek katalonskog kluba, u intervjuu za portal "Cadenuser", izjavio je da bi povećanje broja klubova u Ligi šampiona doprinijelo na poboljšanju takmičenja, a da bi i zarada bila veća.

On se založio da šampion svake evropske države stekne pravo igranja u najjačem klupskom takmičenju, a da ostalih 11 mjesta popune najbolji klubovi iz top liga.

Po mišljenju Rosela, umjesto sadašnjih osam grupa, formiralo bi se 16 sa po četiri ekipe, dvije najbolje obezbijedile bi plasman u šesnaestinu finala. Poslije grupne, uslijedila bi "nokaut faza" i do kraja takmičenja sve ostalo bi bilo isto kao u postojećem formatu, osim jedne runde više u eliminacijama.

Predsjednik Barselone zalaže se i za to da se u Primera smanji broj klubova sa 20 na 16, a da se Segunda, koja trenutno broji 22 kluba, podijeli u dvije grupe sa po 16 timova.

Ova promjena učinila bi prvenstvo Španije zanimljivijim, dok bi klubove natjerala da se takmiče od prvog do posljednjeg kola, smatra Rosel.

(MONDO - foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC