• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizanovih deset izmena za tri boda!

Prva postava šampiona rutinski je i ubjedljivo zabilježila devetu uzastopnu pobjedu u prvenstvu. Pred oko 9.000 ljudi: Radnički - Partizan 0:4.

  JSL: Partizanovih deset izmena za tri boda!  Izvor: MONDO

Deset izmjena za četiri gola i tri boda.

Fudbaleri Partizana, tačnije prva postava šampiona, zabilježili su ubedljivu pobedu u utakmici koja je trebalo da bude jedan od derbija 11. kola Superlige.

Četiri dana poslije bolne eliminacije iz Kupa, u duelu sa drugoligašem Borcem iz Čačka, trener crno-bijelih Vladimir Vermezović napravio je deset izmjena u timu, "preživio" je samo golman Nikola Petrović, a epilog je bila dominacija pred 9.000 navijača na "Čairu".

Ove subote u Nišu: Radnički - Partizan 0:4 (0:1).

Bila je to sedma uzastopna pobjeda crno-bijelih nad "Realom sa Nišave", koji bod u ovom derbiju nije osvojio još od 1999. godine (0:0). Istorijski gledano, sada je skor dva kluba u Nišu je 9-15-15 (32:52). Ujedno, dok se približava "vječiti derbi" u Ljutice Bogdana, prvak je nastavio bjesomučno da sakuplja bodove sa svih strana i upisao devetu pobjedu u nizu od za sada jedinog poraza u ligi, od Donjeg Srema.

Tada je bio 18. avgust.

Crno-bijeli su poveli već u sedmom minutu, autogolom Nikole Lukića. Njega je iz neposredne blizini, u želji da centrira, "napucao" Aleksandar Lazevski, a na nesreću domaćih igrača i navijača lopta je u visokom luku preletjela sve i svakoga i završila u mrežu.

Golman Radničkog Miloš Perić mogao je samo da gleda kako lopta "lagano" ulazi u gol.

Samo tri minuta kasnije bilo je 0:2, pa je vraćeno na 0:1.

Poslije kornera koji je izveo Nemanja Tomić i pokušaja Miloša Ostojića, uz konfuziju domaćih igrača lopta je nekako stigla do Saše Ilića, koji je iskoristio cijelu zbrku i savladao Perića za već uzbudljivo vođstvo šampiona. Isprva, sudija Miodrag Gogić pokazao je na centar, ali je kasnije preinačio odluku na primedbu prvog pomoćnika Branka Pavlovića, koji je signalizirao Ilićevu nedozvoljenu poziciju.

Radnički je mogao da izjednači u 32. ali je Ivan Ivanov uklizavanjem spasio Partizan. Bugarski reprezentativac uspio je da požrtvovanom intervencijom prekine opasnan kontra napad domaćih.

Stevan Stefanović je proigrao Strahinju Petrovića koji je bio na ivici ofsajda, ovaj se spustio ka šesnaestercu, u sredini je imao potpuno slobodnog Vladana Binića i u trenutku kada je pokušao da mu asistira, nije primijetio da mu iza leđa dolazi Ivanov, koji je nekako uspio da spriječi izjednačenje.

Ono što mu u prvom poluvremenu nije uspjevalo iz igre, Partizanu jeste iz prekida - da pripreti. U 37. minutu, Tomić je izveo slobodnjak u svom stilu, oštro i precizno, ali je lopta okrznula stativu sa... spoljne strane!

Treneri su na drugo poluvrijeme poslali identične postave, a u 58. minutu crno-bijeli su udvostručili prednost. Na lep pas Tomića, Stefan Šćepović je u punom trku ušao u šansu i iskosa sa desne strane, sa oko 16 metara udaljenosti, savladao Perića - 0:2!

Bio je to iznenadan i snažan aperkat prvaka u periodu utakmice bez izrazitih šansi. Poslije Šćepovićevog pogotka, pala je i posljednja linija odbrane tvrđave "Čair".

Odmah poslije drugog gola, Vermezović je povukao iskusnog Ilića sa terena, kojeg je zamijenio Miloša Jojića, a reagovao je i Ilić, koji je zamijenio Jovanoviće, ušao je Milan, a izašao Aleksandar. Nešto kasnije, izašao je i Vladan Binić, a ušao Aleksandar Bajevski.

Ilić je napravio dve izmjene u namjeri da razdrma ekipu i prizove preokret, ali Bajevski nije praktično ni potrčao, a već je bilo 0:3!

Partizan je otklonio poslednju dilemu oko ishoda meča u 71. minutu i bio je to najlepši pogodak na meču. Milan Smiljanić dodao je loptu rezervisti Jojiću, koji je sa oko 15 metara udaljenosti "pocijepao" mrežu iza leđa nemoćnog Perića.

Tri komada nisu bila dovoljna gostima. Još jedan rezervista upisao se u strelce. U 80. minutu, Tomić je prevario rivala i proigrao Jojića, koji je poslije pogotka zabilježio i asistenciju. Lijepo je dodao do Ninkovića koji je rutinski postigao gol - 0:4.

RADNIČKI: Perić - Đorđević, Ranđelović, M. Petrović, Vukomanović - Lukić, Kolarević, Stefanović - Binić (od 68. Bajevski), M. Jovanović (od 63. A. Jovanović), S. Petrović.

PARTIZAN: Petrović - Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski - Kamara, Smiljanić, Tomić, Ilić (od 63. Jojić) - L. Marković (od 74. Ninković), S. Šćepović (od 79. M. Šćepović).

(MONDO, foto: partizan.rs, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC