• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Galijani: Ronaldinjo za kraj

Nekadašnji šampion Evrope Milan saopštio je da dovođenjem Brazilca Ronaldinja završio posao u letnjem prelaznom roku.

 Galijani: Ronaldinjo za kraj Izvor: MONDO

"Dolaskom Ronaldinja definitivno smo zatvorili izlaz na tržište", rekao je izvršni direktor kluba Adrijano Galijani, dodavši da bi igračima koji nisu u prvom planu, poput Darija Šimića i Alberta Paloskija, moglo biti omogućeno da promene sredinu.

Dolazak Ronaldinja, koji tek treba da potpiše ugovor, naveo je "rosonere" da odustanu od Emanuela Adebajora, Andreja Ševčenka, Samjuela Etoa... Uprava se nada da će tim predvođen Ronaldinjom, Kakom i Patom uspeti da se ponovo domogne vrha Evrope.

"Sa Ronaldinjom, Kakom i ostalima moramo da budemo bolji nego prošle sezone i Milan vratimo u Ligu šampiona", ocenio je Aleksandre Pato.

"Rosoneri" su proletos završili na petom mestu Serije A i od jeseni će se takmičiti u Kupu UEFA. Ligu šampiona osvajali su 2003. i 2007. godine, dok su 2005. u finalu izgubili od Liverpula.

"Ronaldinjo će nam doneti mnogo entuzijazma, koji je preko potreban za dobru sezonu. Pre nekoliko godina smatran je najboljim fudbalerom na svetu i verujemo da će ovde pronaći pravo okruženje za povratak na taj nivo", kazao je trener Karlo Anćeloti.

Barselona je saopštila da će na prodaji brazilskog superstara zaraditi 21 milion evra, a da će još četiri miliona dobiti ako Milan sledeće sezone obezbedi učešće u Ligi šampiona.

Italijanski mediji su izvestili da će Ronaldinjo u Milanu zarađivati šest i po miliona evra po sezoni.


Milan se prethodno pojačao i bekom Đanlukom Zambrotom, veznim fudbalerom Matjuom Flaminijem, dok je Marko Borijelo vraćen sa pozajmice Đenovi, za koju je prošle sezone postigao 19 golova.

Ronaldinjo je za pet godina provedenih u Barsi postigao 91 gol na 200 utakmica. Katalonci su u tom periodu osvojili Ligu šampiona i dve titule prvaka Španije.

"Pet nezaboravnih sezona. Mnogo hvala", saopštila je Barselona na svom sajtu, dok je dnevni list "Sport" rekao "Zbogom magiji".

(Beta-Rojters, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC