• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dujković "sklonjen" zbog zdravstvenih problema

Tri nedelje pred start OI, srpski stručnjak premešten sa funkcije selektora olimpijske reprezentacije Kine na drugu dužnost.

 Dujković "sklonjen" zbog zdravstvenih problema Izvor: MONDO

Tri nedelje pred start Olimpijskih igara u Pekingu, Kina je smenila trenera olimpijske fudbalske reprezentacije, Ratomira Dujkovića, zbog zdravstvenih razloga, saopšteno je u četvrtak iz kineskog Fudbalskog saveza.

Dujković je od 2006. godine trenirao olimpijski tim najmnogoljudnije zemlje sveta, a sada je premešten na drugu dužnost. Na njegovo mesto je postavljen Jin Tiješeng.

"Dujković nije otpušten. On će i dalje voditi olimpijski tim Kine, ali svakodnevne treninge vodiće njegov dosadašnji pomoćnik", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Kine, Sje Jalong.

On je naglasio da je Dujković prihvatio odluku posle razgovora sa čelnicima Fudbalskog saveza.

"Ovakva odluka doneta je zbog Dujkovićevog zdravstvenog stanja. On pati od povišenog krvnog pritiska i glavobolja. Dobro poznaje ekipu, tehnički i taktički je odlično podučio igrače i može da ponudi mnogo dobrih saveta i analiza", rekao je Jalong.

Dujković je u januaru postao i trener seniorske fudbalske reprezentacije Kine koja je eliminisana već u prvoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

Bivši golman Crvene zvezde je odveo Ganu u drugi krug Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine, a trenirao je i Ruandu, Venecuelu i ekipu Mijanmara.

Na fudbalskom turniru Olimpijskih igara u Pekingu, Kina je u Grupi C sa Brazilom, Novim Zelandom i Belgijom. Takmičenje će nastaviti dve prvoplasirane reprezentacije.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC