• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Zvezda duguje više od 60 miliona

Potpredsjednik Vlade Srbije najavio da će "država preduzeti šta može" da pomogne "vječitima". Precizirao da Zvezda duguje više od 60 miliona evra!

 Vučić: Zvezda duguje više od 60 miliona  Izvor: MONDO

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak da će država pružiti pomoć Crvenoj zvezdi i Partizanu, ali i da će biti neophodno da se uradi reprogram njihovih poreskih dugova.

"I Zvezda i Partizan duguju mnogo za porez - tu mislim i na fudbalske i košarkaške klubove. Moramo da napravimo reprogram tih poreskih dugova", rekao je Vučić novinarima u Nišu.

On je dodao da su Crvena zvezda i Partizan velika imena ne samo na domaćoj već i međunarodnoj sceni, ali da su se iz različitih razloga, u koje u ovom trenutku ne želi da ulazi, našli u gotovo nevjerovatnoj situaciji - da su neki od najvećih brendova ovog dijela Evrope pred gašenjem.

"Mislim da će država preduzeti ono što država može da preduzme", rekao je Vučić.

MONDO je u utorak iz svojih izvora došao do saznanja da će predstavnici FK Crvena zvezda u toku večeri održati sastanak sa predstavnicima državne vlasti i da će biti govora o aktuelnoj situaciji u Ljutice Bogdana. Ranije danas predsjednik kluba Vladan Lukić podnio je ostavku, što automatski znači i raspisivanje vanrednih izbora za prvog čovjeka kluba.

Po dolasku u Beograd Vučić je izjavio "Pinku" da je slučaj Crvene zvezde, koja je u utorak i definitivno ostala bez predsjednika Vladana Lukića, "veliki problem za sve u državi".

"Vidjećemo šta može da se učini da se pomogne da klub bukvalno ne bi nestao, a dužan je više od 60 miliona evra... Država nije formalni vlasnik, ali razumije značaj Zvezde i Partizana. Moramo da vidimo na koji način ćemo da izvršimo reprogram njihovih poreskih obaveza jer ne može da se dozvoli da oni ne plaćaju porez. Kao što plaćaju svi, moraiu i oni", rekao je Vučić pre sastanka.

Lukićevo podnošenje ostavke automatski je sa sobom povuklo i odluku o raspisivanju vanrednih izbora za prvog čovjeka kluba.

Za očekivati je da država pomogne crveno-bijelima da prevaziđu možda i najdublju krizu od osnivanja.

(agencije/MONDO, foto: Tanjug, Sava Radovanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC