• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefanović: Dug naše uprave 10 miliona evra

Bivši generalni sekretar Zvezde rekao da je Uprava kluba na čelu sa Vladanom Lukićem za 42 mjeseca rada napravila dug od "cirka 10.000.000 evra".

 Stefanović: Dug naše uprave 10 miliona evra Izvor: MONDO

Đorđe Stefanović, bivši gensek sada već bivše garniture Fudbalskog kluba Crvena zvezda, istakao je da je uprava na čelu sa Vladanom Lukićem naslijedila dug veći od 30 miliona evra i da je tokom tri i po godine rada potrošila 10 miliona evra.

"Naš dug je cirka oko deset miliona evra za 42 mjeseca rada. Naslijeđeno je nešto više od 30 miliona evra duga sa još nekim dospijećima, koja su kasnije uračunata. Zaduženja su bila neminovnam ali ostaje kapital u igračima. I ne treba zaboraviti da je klub bio na ivici gašenja kada ga je preuzela prethodna Uprava", izjavio je za "Sport" Stefanović, napomenuvši da dug od 60 miliona evra, koji se pominje u javnosti, nije realan.

"I Branko Radujko koji je zadužen za finansije u Radnoj grupi, uvjerio se pregledom dokumentacije da je minus oko 45 miliona evra".

On je rekao da su oni po preuzimanju kluba zatekli veoma lošu situaciju.

"Imali smo samo osam fudbalera pod ugovorom, pa smo morali da dovodimo nove. Šampionsku titula nije osvojena, ali jesu dva Kupa Srbije. Prihod od Evrope je donosio poneku platu, pošto smo rano eliminisani".

Stefanović tvrdi da ih su ih kamate banaka "ubile".

"Kamate banaka su nas 'ubile'! Zatim ugovori iz prošlosti koji su morali da se 'očiste'. Mi smo u protekle dvije sezone morali da isplatimo čak sedam miliona evra da bismo dobili licencu za takmičenja u Evropi", rekao je Stefanović.

Bivši generalni sekretar crveno-bijelih istakao je da novac koji su dobijali od sponzora nije bio dovoljan, jer su se njime samo rješavale aktuelne obaveze, dok su ostale neprekidno pristizale.

"Nismo ni prodali mnogo igrača - Adija, Trifunovića, Kaluđerovića, Lekića, Ninkova... Za većinu njih nije dobijena veća suma, osim za Lekića i Ninkova".

Stefanović tvrdi da je rukovodstvo sve vrijeme štedilo novac.

"Godišnji budžet je smanjen sa 15 na 12 miliona evra. Odrekli smo se igrača koji su imali skupe ugovore, a ostavili one na kojima će u januaru, ili na ljeto, moći dobro da se zaradi", rekao je Stefanović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC