• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Da se ponovi 2008.

Trener Crvene zvezde dobro pamti martovski derbi prije četiri godine, kada je na "Marakani" predvodio tim do pobjede 4:1.

 Janković: Da se ponovi 2008. Izvor: MONDO

Zaključno sa 101. "vječitim derbijem", Partizan je čekao pobjedu na Marakani punih 17 godina.

Stvari su se značajno promijenile u odnosu na 80' i 90', pa tako sada Crvena zvezda ulazi u u 143. okršaj sa najljućim rivalom u nadi da će prekinuti niz od četiri uzastopna poraza od crno-bijelih u svojoj "tvrđavi".

Dan prije utakmice pred novinare su izašli akteri posljednje pobjede domaćih na "Marakani" u "vječitom derbiju" (1. mart 2008. - 4:1).

U utakmici bez publike ekipu je vodio Aleksandar Janković, a Nenad Milijaš bio je strijelac.

"Nas dvojica smo bili akteri te utakmice, a on (Milijaš) je postigao i gol, pa nam ostaje da poželimo da tako bude i sada. Da ne obećava gol iz slobodnjaka, neka obeća da će da ti sve od sebe", rekao je Јаnković na konferenciji za novinare.

Zvezdin šef struke smatra da će okršaj sa liderom biti "utakmica od šest bodova".

"Imali smo mnogo prilike da ove sezone doživimo kikseve, za razliku od Partizana, koji ima niz od deset bodova. Ovo je prilika da i mi osvojimo tri i da Partizan izgubi tri, čime bi se značajno izmjenila situacija psihološki i bodovno. Maksimalno smo motivisani i razmišljano apsolutno pozitivno".

Potvrdio je da je ekipa pronašla mir u privremenoj bazi u Kovilovu, gdje će ostati do utakmice. U petak će na treningu okupiti i reprezentativce, a za derbi će računati na sve igrače, osim na povrijeđenog Aleksandra Pantića i rekonvalescenta Kadua Mendeša.

"Iza nas je težak period, ali derbi dolazi u pravom momentu za nas... Prije mjesec dana bili smo na plus jedan, sada smo na minus osam, na našem primjeru vidite da može da se kiksne na svakoj utakmici. Pokušaćemo da se vratimo na 'minus pet', a ishod prvenstva ne bi trebalo prognozirati, tek je novembar, ima još da se igra".

Strateg vicešampiona smatra da je mogućnost iznenađenja minimalna i da ne vjeruje da bilo ko može bilo šta da sakrije u subotu.

"Znamo i mi sve o njima i oni o nama... Poznate su sve opcije, potencijalna rješenja...".

Klupski portparol Marko Nikolovski pozvao je navijače da dođu na stadion ranije (kapije će biti otvorene u 16.00 časova) i ponovio da će određene utakmice oko Autokomande biti zatvorene za saobraćaj.

Za pristalice crno-bijelih biće otvoren i dio tribine na jugoistoku stadiona.

"Na sektoru u koji se ulazi kroz kapiju 20, poznatom i kao 'kavez', biće smještena alternativna grupa navijača Partizana. Oni će moći da uđu u sektor koji će biti obezbijeđen samo za njih", rekao je Nikolovski.

MILIJAŠ: NE ZNAM PETROVIĆA, ZNA ON MENE

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš izvjestio je da je ekipa spremna za okršaj sa Partizanom.

"Imperativ pobjede postoji u svakoj utakmici ,da ne pričamo o derbiju. Zna se da je to najbitnija utakmica. Svjesni smo toga, ali mislim da svi i žele da igraju u Crvenoj zvezdi zbog tog pritiska".

U prošlosti je znao da zatrese mrežu "vječitog" rivala. Da li se posebno priprema za predstojeći meč i da li je gledao golmana Nikolu Petrovića?

"Nisam mnogo gledao Partizan, ali imamo vremena da pogledamo video, pogledaću i ja njega. Poznaje on mene, nema tu iznenađenja. Nije tu samo slobodan udarac opasnost, pokušaćemo da ga savladamo iz igre... ", rekao je Milijaš.

Upitan da iznese u javnost detalje sastanka predsjednika Radne grupe Dragana Džajića i prvotimaca, odgovorio je šturo.

"Poručio nam je da se borimo, da znamo za koga igramo - za Crvenu zvezdu i rekao nam je da pobijedimo utakmicu", dodao je Milijaš.

Duel Crvene zvezde i Partizana biće odigran u subotu, sa početkom u 19.00 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC