• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionke u novim prostorijama

Fudbalerke ŽFK Banja Luka proslavile titulu jesenjeg šampiona RS u novim prostorijama. Gensek FSRS uručio im pehar za sezonu 2011/2012.

 Šampionke u novim prostorijama Izvor: MONDO

Ženski fudbalski klub Banja Luka u četvrtak je svečano otvorio nove prostorije na stadionu Dr Nele Karajlić u banjalučkom naselju Česma koje im je ustupio FK Rekreativo, a koje je renovirao uz pomoć prijatelja i donatora.

Mlade fudbalerke koje su prošle sezone osvojili duplu krunu u RS, treće mjesto na finalnom plej-ofu za šampiona BiH i bile finaliste Kupa BiH tako su dobile prostor za sastanke, druženja prije i poslije treninga, rad administracije i prostor za opremu.

"Nama ove prostorije znače mnogo jer smo se dosad snalazili na razne načine. Sastajali smo se po parkovima, a opremu smo čuvali u automobilima. Veliku zahvalnost dugujemo momcima iz Rekreativa, koji su imali sluha za naše djevojke, a cijela ova priča ne bi imala ovakav kraj da nije bilo naših prijatelja, koji su nam pomogli da klub postavimo i održimo na zdravim nogama, kao i da ove prostorije uspješno renoviramo. Neko je donirao parket, neko prozore i vrata, a neko novčana sredstva. Uz njihovu pomoć ŽFK Banjaluka je za godinu dana postigao zavidne uspjehe i na tome nećemo stati", rekao je predsjednik ŽFK Banja Luka Zoran Aleksić.

Svečanost je uveličao generalni sekretar Fudbalskog saveza RS Rodoljub Petković koji im je dodijelio medalje i pehar za osvajanje šampionske titule prošle sezone i poežlio mnogo uspjeha fudbalerka koje su na putu da odbrane titulu pošto su osvojile i titulu jesenjeg prvaka RS u novoj sezoni.

"Uradili ste epohalnu stvar jer smo se te godine suočili s gašenjem ženskog fudbala na ovom prostoru. Sada imamo situaciju da je ženski fudbal u ekspanziji i naša dužnost je da mu pomognemo da se još više populariše", rekao je Petković.

Podršku ovom jedinom ženskom fudbalskom klubu u Banjaluci dali su i predstavnici Gradskof fudbalskog saveza BL koji su kao malu pomoć uručili fudbalske lopte.

Iz oba saveza su istakli da će uz pomoć grada Banjaluke učiniti sve da želja ovog kluba da svoje mečeve igra na Gradskom stadionu bude ostvarena jer je ŽFK Banjaluka jedan od nosilaca razvoja ženskog fudbala u RS,a osnovan je 2011. godine u trenutku kada je ŽFK Borac prestao s radom.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC