• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Ne ako, već kada pobijedimo...

Trener Partizana ne sumnja u trijumf svog tima na gostovanju u Ljutice Bogdana. Respektuje rivala, ali smatra da je vrijeme za slatku osvetu.

 Vermezović: Ne ako, već kada pobijedimo... Izvor: MONDO

Partizan u subotu u 143. večitom derbiju ima priliku da praktično na polusezoni stavi tačku na prvenstvo. Ako crno-bijeli pobijede najvećeg rivala imaće 11 bodova više, što je u domaćem šampionatu vrlo teško dostići.

S obzirom na to da Partizan meč sa Zvezdom dočekuje sa osam bodova prednosti Vladimir Vermezović djelovao je prilično opušteno i samouvjereno na posljednjoj konferenciji za medije pred derbi.

Novinarsko pitanje "Ako Partizan pobijedi...", šef stručnog štaba "parnog valjka" prekinuo je rečenicom: "Za mene ne postoji ako, nego kada".

Iako je rekao da o predstojećoj utakmici nema mnogo toga da se kaže, razgovor sa novinarima je potrajao. Vermezović nema problem sa povrijeđenim igračima, svi su spremni i orni, a sigurno u timu neće biti Medo Kamara i Muhamed Zabija. On je najavio da će Partizan nastupiti sa najjačim timom.

"Utakmice između Partizana i Crvene zvezde su najveće koja ova zemlja ima. Trenutna forma i razlika na tabeli ne znači ništa. Neće nas zavarati ni aktulena situacija u Zvezdi, jer Zvezda je Zvezda. Nadam se da ćemo uspjeti da prekinemo njihovu seriju pobjeda u derbijima", rekao je Vermez.

Crvena zvezda će imati imerativ pobjede, što u neku ruku može da olakša posao fudbalerima Partizana, koji neće biti opterećeni pritiskom.

"Ne mogu da vam kažem kako ćemo da igramo. Te utakmice ne poznaju prednosti. Oni su dobili tri zaredom i možda je vrijeme za slatku osvetu. To su dueli u koje svi igrači ulaze sa sto posto mogućnosti, pa čak i povrijeđeni", rekao je Vermezović.

Partizanu od velike pomoći može da bude iskustvo stečeno igranjem u Evropi.

"Ako protiv Zvezde ne iskoriste to što su naučili u Ligi Evrope onda ne znam kada će".

Vladimir Vermezović ima osvojenu titulu sa Partizanom, ali još uvijek kao trener čeka na trijumf u vječitom derbiju.

"Svaka utakmica je nova šansa. Zbog svega što se dešava možda smo mi u blagoj prednosti. Moja ekipa ne zna da igra na neriješeno, već samo na pobjedu, ali se ne pitamo samo mi. Imao sam u duelima sa Zvezdom tri remija, jedan nam je čak donio i titulu, ali to niko ne broji", rekao je Vermez i zaključio:

"Ako nemate pobjedu, kao da niste ni igrali derbi".

Trener Partizana smatra da rezultat u derbiju ne može da u ovom trenutku ništa da odluči kada je u pitanju konačan plasman.

"Pobjeda Partizana možda može da bude ključna ali samo za jesenji dio prvenstva. Ima još dosta da se igra, imamo mi još mnogo teških gostovanja i duela".

Faktor iznenađenja u utakmicama između Partizana i Crvene zvezde sveden je na minimum.

"Teško da možemo da izmislimo nešto novo. Oni znaju sve o nama, kao i mi o njima. Derbi može da riješi trenutna inspiracija jednog fudbalera, ali je najbitnije da tim kao cjelina bude na nivou. Ipak, mislim da Partizan u ovom trenutku za nijasnu brža ekipa od Crvene zvezde. Zbog reprezentativnih obaveza u kompletnom sastavu odradili smo samo današnji trening, ali smatram da nam to neće predstavljati problem. Toliko toga smo proši svi zajedno u protekla četiri mjeseca, pa ako nas tri dana odsustva poremeti, onda nešto nije u redu. Nismo mnogo mijenjali u taktičkim varijantama, najvažnije mi je bilo da se igrači vrate živi i zdravi".

Zamoljen da iznese svoj stav o aktuelnoj situaciji u Srbiji, odnosno o pomoći države vječitom rivalu, strateg "parnog valjka" je rekao:

"Svaka pomoć sportu je dobrodošla, ali način na koji država to čini je diskutabilan. U Srbiji ima mnogo ljudi kojima je neophodna pomoć, nadam se da će država da pomogne svima, a ne samo Partizanu i Crvenoj zvezdi", rekao je Vermezović i dodao:

"Juče su mi skrenuli pažnju da možda nije dobro u psihološkom smislu to što sam dva dana pred derbi posjetio prihvatilište za odrasle osobe. To nije tačno, to je naša realnost", istakao je Vermezović.

Trener crno-bijelih čestitao je košarkašima Partizana na prvoj pobjedi u Evropi ove sezone i izrazio nadu da će i njegov tim uskoro učiniti isto.

"Igrači koji su bili na utakmici su mi rekli da je u Pioniru bila odlična atmosfera, ja ne sumnjam da će Jug i sutra biti pun i da ćemo imati veliku podršku", zaključio je trener Partizana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC