• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Stojadinović već sportski direktor?

Član Radne grupe koja će rukovoditi crveno-bijelima u narednom periodu praktično preuzeo novu funkciju.

 ZVEZDA: Stojadinović već sportski direktor? Izvor: MONDO

Zoran Stojadinović, fudbalski menadžer, najveći je kandidat za novog sportskog direktora Crvene zvezde. I ne samo to - praktično je već počeo da radi taj posao.

Već prvog dana od dolaska Radne grupe, čiji je dio, zasukao je rukave i otišao na trening prvog tima, u posjetu treneru Aleksandru Jankoviću...

U opširnom intervjuu "Žurnalu" rekao je da ne bježi od uloge rukovodioca sportskog sektora vicešampiona i iznio nekoliko crtica o svom budućem radu.

Naravno, navijače možda i najviše interesuje da li će Aleksandar Janković ostati trener. U "moru" pretpostavki i nagađanja najčešće se u priči o njegovoj smjeni pominju imena Gorana Đorovića i Miodraga Božovića.

"... Nismo razgovarali ni o čemu. O Đoroviću je glupo da pričam. To je moj igrač, vodio sam njegovu karijeru, izvrstan je dečko, ali nikad o tome nismo pričali. Fudbal nam je uvijek tema, što je i normalno, jer nismo kriminalci. Ako neko tumači da zbog toga Đorović treba da bude trener, šta da radim... Ako neko namjerno podgrijava vatru između Jankovića i mene, ne nasjedam na to. Zamolio sam i Jankovića za isto. Mislim da smo se dogovorili i da je interes Zvezde najvažniji".

Na zvaničnom sajtu poznatog menadžera piše da vodi brigu o karijeri jednog fudbalera Crvene zvezde (Marko Mirić) i četvorice Partizana (Vladimir Stojković, Nikola Petrović, Saša Marković i Darko Brašanac).

U tome ne vidi problem za preuzimanje nove funkcije.

"Pa šta? Imaju neki ljudi iz Radne grupe možda zajedničke poslove sa ljudima iz Partizana, šta bi trebalo - da ih prekinu?! Nisam pao sa neba, zna se šta sam radio do sada. Doveli su me, ili će me dovesti zato što sam se dokazao u tom poslu i što vjeruju da mogu da pomognem. Zašto bih se stidio?", dodao je.

Ističe da "nije radio sa lubenicama već sa igračima" i da ih ima i u "vječitim rivalima" i u ostalim klubovima - OFK Beogradu, Vojvodini...

"Pa kakav bih bio menadžer da nemam?! Kad budem izabran na neku funkciju moraću da prekinem sa menadžerstvom i da zamrznem licencu. Baš kao što je uradio Predrag Mijatović kad je postao sportski direktor Reala. To što poznajem te igrače u dušu može čak da bude i prednost, mogao bih da pomognem treneru pred derbi".

Duel crveno i crno-bijelih u subotu u 19.00 časova vidi kao sudbonosni. Ne samo za trenera Jankovića, već i za sve u klubu.

"Ako Partizan pobjegne na 11 bodova to je sasvim druga priča za januar. Nećemo se predati, ali nećemo da se lažemo, sa 11 bodova manje teško je doći do titule. Sa tri ili pet to je znatno realnije, a ekipa bi u januaru morala da se pravi u drugom pravcu", rekao je Stojadinović i objasnio za koliku svotu novca će sastavljati ekipu i raditi:

Besplatno i zavisno od uspjeha.

"Radiću besplatno svake godine, a moja primanja biće vezana za uspjeh ekipe. Dva su razloga, zato što sam situiran i da sutra niko ne može da mi kaže: 'Vidi onog lopova'. Sjever nikad neće doći u situaciju da mi skandira tako nešto ili da sam uzeo 500.000 i ništa nisam radio, ako ne bude rezultata", podvukao je Stojadinović.

(MONDO, foto: MONDO, Petar Stojanović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC