• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Đuka već pobedio na OI

Izvršni odbor FSS na sednici održanoj u petak dao podršku selektoru olimpijske reprezentacije uprkos izjavama predsednika Karadžića.

 FSS: Đuka već pobedio na OI Izvor: MONDO

Izvršni odbor FSS je na sednici održanoj u petak dao podršku selektoru Miroslavu Đukiću.

Uprkos izjavama predsednika Tomislava Karadžića da "Liga šampiona ima prioritet u odnosu na Olimpijske igre", čime je dao nadu Partizanu da neće morati da pusti igrače u Kinu, Izvršni odbor "srpske kuće fudbala" doneo je drugačiju odluku.

"Selektor je dobio jedinstvenu podršku članova Izvršnog odbora da je on taj koji bira reprezentativce. Svi klubovi su dužni da mu izađu u susret", naveo je potpredsednik FSS, Dragan Đorđević, jednu od odluka sa sednice.

Đukić je, dakle, pobedio u nastojanju da mu se odazovu svi igrači koje želi da vidi u svom sastavu. Ili bar sada tako izgleda.

"Zahvalan sam Izvršnom odboru. Nalazimo se pred ozbiljnim takmičenjem i dužni smo da povedemo najbolje. Druge selekcije će igrati sa najboljim timovima i ja sam se vodio samo tim kriterijumom", rekao je Đukić.

Nije imao komentar na to što je Tomislav Karadžić prethodno najavio da su klupski interesi preči od olimpijskih.

"To ćete morati da pitate predsednika. Meni nije želja da oštetim Partizan, Zvezdu, Vojvodinu ili bilo koga drugog, niti mi je Karadžić protivnik. Protivnci su mi samo Australija, Obala Slonovače i Argentina", nastavio je selektor.

Miroslav Đukić je u petak obelodanio spisak igrača koji su dužni da mu se 24. jula u podne jave na "prozivku" u hotelu "M", dva dana uoči polaska na put na Daleki istok.

Na tom spisku su, pored trojice fudbalera Partizana i četvorica iz Crvene zvezde, dvojica iz Vojvodine i Nanta...

Shodno propisima, FSS je pozive na adrese klubova uputio 15 dana pre okupljanja, i to sledećim igračima: golmani - Vladimiru Stojkoviću (Sporting, Lisabon), Saši Stamenkoviću (Crvena zvezda), Željku Brkiću (Vojvodina), odbrana - Pavlu Ninkovu, Nenadu Tomoviću (Crvena zvezda), Gojku Kačaru (Herta), Slobodanu Rajkoviću (Tvente), Dušku Tošiću (Verder), Aleksandru Kolarovu (Lacio), Ivanu Obradoviću (Partizan), vezni red - Milanu Smiljaniću (Espanjol), Nikoli Gulanu (Fiorentina), Ljubomiru Fejsi, Zoranu Tošiću (Partizan), Predragu Pavloviću (Napredak), Vladimiru Bogdanoviću (Crvena zvezda), Dušanu Tadiću (Vojvodina), Stefanu Baboviću (Nant), napad - Đorđu Laziću (Salcburg) i Filipu Đorđeviću (Nant).

Na spisku se nalazi 20 igrača, a na put će 22. Dozvoljeno je posvesti trojicu starijih od 23 godine, a Đukić za sada raspolaže samo golmanom Stojkovićem.

Poznato je da Zdravko Kuzmanović nema pravo da igra, jer je nastupao za mladu reprezentaciju Švajcarske, a Danku Lazoviću ne dozvoljava PSV. Naime, prema pravilima FIFA, klubovi su dužni da puste igrače "do 23", ali ne i starije.

"U razgovorima smo sa Markom Pantelićem i Sašom Ilićem. Oni imaju želju, ali videćemo šta će odlučiti njihovi klubovi", naglasio je Đukić.

Miralem Sulejmani nije na spisku, međutim, novi igrač Ajaksa će morati da se pojavi na okupljanju reprezentativaca.

"Sulejmani je povređen, ali mora da prođe preglede Lekarske komisije FSS. Nije u pitanju nepoverenje već procedura koja mora da se poštuje", zaključio je Miroslav Đukić.

Olimpijska reprezentacija Srbije će na put krenuti 26. jula, preko Beča, i smestiće se u bazu - Čangčun. Do starta olimpijskog turnira imaće tri provere.

Prvo će 29. jula igrati protiv olimpijske selekcije Kine, tri dana kasnije protiv domaćina, Čangčuna, a 4. avgusta izaći će na megdan selekciji Šangaja.

"Orlovi" će se u grupi olimpijskog turnira sastati sa Australijom (7. avgust) i Obalom Slonovače (10. avgust) u Šangaju, a sa Argentinom (13. avgust) u Pekingu.

Najbolje dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC