• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Eto u trouglu

Kamerunac priznao da ima ponude Intera, Čelsija i Totenhema, koji želi i Milita i Aršavina. Valensija za Vilju traži 35 miliona.

 PIJACA: Eto u trouglu Izvor: MONDO

Samjuel Eto ne izlazi iz žiže interesovanja evropske fudbalske javnosti.

Kamerunski napadač se vratio iz Uzbekistana gde je uzburkao duhove najavom potpisa ugovora sa Kuruvčijem iz Taškenta od strane klupskih predstavnika. Naravno, od toga nije bilo ništa.

Medjutim, izvesno je da Eto neće više igrati za Barselonu.

"Imam ponude Intera, Totenhema i Čelsija", priznao je 27-godišnji fudbaler.

"Pevci" iz Londona će pokušati da dovedu Kamerunca iako će konkurenciju imati u klubovima sa znatno većim budžetom. Totenhem će postati konkurentan kad mu kasu napune trensferi Dmitrija Berbatova i Robija Kina.

Iako je predsednik kluba Daniel Levi izjavio da Totenhem ne želi da proda dvojicu sjajnih napadača i prijavio Mančester junajted i Liverpul nadležnim organima FA zbog "vrbovanja igrača", šanse da njih dvojica ostanu članovi ekipe Huande Ramosa gotovo da ne postoje.

Ukoliko Totenhem dobije onoliko novca koliko menadžer Ramos traži za Berbatova i Kina, a to je ukupno 60 miliona funti, moći će da se upusti u trku za Etoom.

Totenhem stao u red za Aršavina

Pored Kamerunca, Ramos želi da dovede i Dijega Milita, golgetera Saragose koja je ispala iz Primere, a čija je cena deset miliona funti, odnosno napadača Zenita Andreja Aršavina.

Zvaničnik kluba iz Sankt Peterburga Konstantin Sarsanija potvrdio je pregovare sa Totenhemom.

"Imamo kontakte sa Totenhemom, taj klub je veoma zainteresovan za dovodjenje Aršavina. Problem bi, medjutim, moglo da bude obeštećenje, pošto je Aršavinova cena 27 miliona evra. Totenhem je izgleda spreman da plati 20 miliona", rekao je Sarsanija televiziji "Sky".

Barselona, Čelsi i Arsenal još ranije su pokazali interesovanje za Aršavina, ali konkretne ponude tih klubova još nisu stigle u Sankt Peterburg.

Vilja blizu Reala

Na pomolu je i jedna bomba u Španiji. Prema tvrdnji tamošnjih medija, David Vilja je na pragu prelaska na "Santjago Bernabeu".

Prema tim izvorima, potpredsednik Valensije, Rafael Salom, sastao se u jednom madridskom restoranu sa tehničkim sekretarom Reala, Migelom Anhelom Portugalom.

Poruka iz Valensije je jasna - Madridjani mogu da dobiju najboljeg strelca minulog Evropskog prvenstva za 35 miliona evra ili za 30 miliona i Estebana Granera, igrača Reala trenutno pozajmljenog Hetafeu.

Esijen i Čeh produžili ugovore, Makelele "svetac"

U medjuvremenu, Čelsi je produžio ugovor sa Mikaelom Esijenom. Vezista iz Gane je parafirao vernost "plavcima" do 2012. godine, odnosno sa Peterom Čehom, koji se obavezao na vernost do 2013. godine.

Esijen je u Čelsi stigao 2005. iz Liona, a Čeh godinu dana ranije iz francuskog
Rena.

Esjen i Čeh su ostali u Čelsiju, a posle pet sezone Stamford Bridž napustio je Klod Makelele.

Francuski internacionalac prešao je u redove Pari Sen Žermena, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Tridesetpetogodišnji Makelele će, kako je predvidjeno ugovorom, prve dve godine u pariskom prvoligašu provesti kao igrač, da bi poslednje dve sezone radio na mestu savetnika predsednika kluba.

PSŽ neće platiti transfer za Makelelea, s obzirom da mu je londonki klub dao dozvolu da napusti klub bez obeštećenja. Makelele, za koga je Čelsi 2003. godine platio madridskom Realu 24 miliona evra, bio je pod ugovorom za klub sa Stamford Bridža još godinu dana.

"U Parizu se osećam kao kod kuće. To je najlepši grad na svetu i tu lepotu ne treba nikad napustiti", izjavio je Makelele koji je odrastao u francuskoj prestonici.

Makelele je četvrto pojačanje za PSŽ posle Gijoma Loroa, Stefana Sesenjona i Ludovika Žilija.

Do ove godine standardni igrač sredine terena reprezentacije Francuske, odigrao je za selekciju "trikolora" 68 utakmica, a posle Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj objavio je kraj reprezentativne karijere.

Podolski ostaje u Bajernu

Nemački reprezentativac Lukas Podolski izjavio je da želi da ostane u Bajernu, demantujući tako pisanje pojedinih medija da planira povratak u svoj nekadasnji klub Keln.

"Dogovorio sam se sa trenerom Jirgenom Klinsmanom o daljem angažmanu i sada mi predstoji samo da se skoncentrišem za narednu sezonu. Želeo bih da pomognem klubu u osvajanju nove titule", rekao je Podolski, koji je do sada dres "pancera" nosio 58 puta i postigao 28 golova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC