• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niš gubi utakmicu Srbija - Škotska?

Izvođači radova na rekonstrukciji "Čaira" kažu da su zbog loših vremenskih uslova pomjerili rok sa 28. decembra prošle na 27. maj ove godine.

 Niš gubi utakmicu Srbija - Škotska? Izvor: MONDO

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije posjetila je prošlog ljeta, tačnije 8. juna, niški "Čair" koji se tada nalazio u početnoj fazi rekonstrukcije i tada je procijenjeno da bi renovirani stadion FK Radničkog bio "favorit" za organizaciju utakmice kvalifikacija za SP između Srbije i Škotske.

Taj duel zakazan je za 26. mart ove godine.

Ipak, portal "Južne vesti" objavio je da su zbog niskih temperatura i loših vremenskih uslova obustavljeni svi radovi na rekonstrukciji niškog stadiona i da je postavljen novi rok za završetak radova - 27. maj.

Prethodno, stadion je trebalo da bude završen 28. decembra prošle godine, ali taj rok očigledno nije ispoštovan, jer tri od četiri tribine i dalje nisu završene.

"Na posljednjem sastanku sa koordinatorom projekta, rukovodstvom Sportskog centra Čair i izvođačima radova dogovoreno je da se zbog niskih temperatura stadion 'konzervira'. Sve se stavlja van upotrebe dok ne budu odgovarajući uslovi. Trenutno nema radova", rekao je Milan Pešić, gradski vijećnik za sport.

Rok za završavanje južne, sjeverne i istočne tribine će najvjerovatnije biti pomjeren za 27. maj 2013. godine.

"Glavni izvođač radova 'MD Gradnja' tražio je da se pomjeri rok za završetak tri tribine. Gradonačelnik treba da donese konačnu odluku. Stadion mora biti završen, uložićemo sve napore da se završi", dodao je Pešić.

Zajednica Superlige Srbije jesenas je dozvolila Radničkom da, doduše uz donekle umanjen kapacitet, odigra i utakmice sa Crvenom zvezdom i Partizanom i Vojvodinom na "Čairu". Pitanje je da li će FSS odlučiti da igra utakmicu kvalifikacija za Mundijal na nedovršenom objektu, tim prije što se srpski fudbal i Savez nalaze pod strogom prismotrom UEFA i FIFA zbog "Slučaja Kruševac", ali i ranijih grijehova poput onog u Đenovi.

U međuvremenu, FSS je prema ranijem planu pomoći učesnicima Superlige poslao još krajem septembra 160 lampi za četiri reflektora na "Čairu", ali postavljanje sijalica i sređivanje stubova trebalo bi da počne tek poslije božićnih praznika, ako i tu ne bude odlaganja.

"Ugovor za struju je potpisan, u narednih mjesec dana biće namješteni reflektori. Trebalo je da radovi počnu sredinom decembra, ali zbog vremena nisu", istakao je Pešić za "Južne vesti".

(MONDO, foto: juznevesti.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC