• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će imati "generalku" sa Šahtjorom

Fudbaleri Crvene zvezde bi genealnu probu pred nastavak šampionata trebalo da imaju 20. februara sa Šahtjorom u Turskoj.

 Zvezda će imati "generalku" sa Šahtjorom  Izvor: MONDO

Bliži se kraj odmora za fudbalere Zvezde. Još nekoliko dana je ostalo pred okupljanje u Ljutice Bogdana, potom će uslijediti obavezno testiranje, a 13. januara ekipa odlazi na pripreme u Tursku.

Prva faza pripremnog perioda trajaće do 28. januara. Kao i obično, u tom periodu slijedi preznojavanje, odnosno sticanje snage i kondicije.

"Odigraćemo tri pripremne utakmice tokom prve faze, od kojih će dva meča biti sa lakšim i jedan sa težim protivnikom. Svi igrači će dobiti podjednaku šansu. Znam da će igračima biti teško, ali mora tako, jer moderan i ozbiljan fudbal podrazumijeva žestok ritam tokom cijele utakmice i mnogo trčanja. Takođe, od prvog dana radićemo na fizičkoj snazi, ali i na tehničko-taktičkom uigravanju. Treninzi će biti tako koncipirani da svi elementi budu isprepletani od prvog dana", izjavio je trener Aleksandar Janković za klupski sajt.

On planira da u Tursku povede i nekolicinu fudbalera iz Omladinske škole.

"Putovaće ukupno 26 igrača, a u dogovoru sa direktorom Omladinske škole Srđanom Vasiljevićem i trenerom omladinaca Kaplanovićem odlučićemo koji su to igrači svojim igrama, ali i ponašanjem što je veoma bitno, zaslužili da putuju sa prvim timom", rekao je Janković.

Golgeter Ognjen Mudrinski je napunio baterije i spreman je za napore koji ga očekuju. Ali, tako mora, jer je cilj stići Partizan.

"U nastavak šampionata ulazimo sa namjerom da savladamo sve protivnike, i mislim da to možemo da ostvarimo. Imamo dosta lakši raspored u odnosu na jesenji dio, i ukoliko budemo svi davali maksimum na svakom meču, vjerujem da možemo da stignemo prednost rivala. Trudiću se da sa što više golova pomognem ekipi, međutim, uspjeh kolektiva nikada neću staviti ispred ličnog", rekao je Ognjen Mudrinski.

Tokom prve faze priprema, Zvezda će odigrati tri utakmice (protiv turskog drugoligaša Ejuspora, nejmačkog trećeligaša Berlin atletika i švajcarskog drugoligaša Vintertura).

Za drugu faza priprema, takođe u Antaliji, planirano je još nekoliko kontrolnih mečeva. Protivnici bi trebalo da budu austrijski Rid, Slovan iz Bratislave, danski Ejsberg, rumunski Petrolul, a 20. februara najavljen je susret protiv učesnika Lige šampiona, ukrajinskog Šahtjora.

Ako sve bude u redu, odnosno ako se klubovi dogovore, to bi bila prava "generalka" Zvezde pred nastavak šampionata.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC