• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik: Šta je umislio taj Boateng!?

Prvi čovjek mjesta Busto Arsizio, van svake pameti, okrivio igrača Milana što je reagovao na rasističke povike sa tribina!?

 Gradonačelnik: Šta je umislio taj Boateng!? Izvor: MONDO

Tamnoputi igrači Milana u četvrtak su rekli odlučno "ne" rasističkim povicima sa tribina tokom utakmice koja je zamišljena kao prijateljska. Prije vremena, utakmice je završena, jer Kevin Prins Boateng, Suli Muntari i Mbaj Nijang, nisu više mogli da slušaju kako ih navijači lokalnog tima Pro Patrija vređaju na rasnoj osnovi.

Boateng je uzeo loptu i šutnuo je prema tribini, a potom su svi igrači Milana napustili teren. Boateng i igrači Milana su dobili podršku od Sindikata igrača Italije, ali ne i od političara.

Odnosno, ne od odgovornog čovjeka u mjestu Busto Arsizio, koje se nalazi između Milana i Varezea.

"Sve je krivica gomile idiota, možda upravo onih koji ne znaju da rade svoj posao, a pritom mislim na sudije i pojedine fudbalere. Da ti profesionalci umiju da rade svoj posao, onda ovakav fudbalski praznik ne bi bio uništen. Boateng je šutnuo loptu brzinom od 200 kilometara na sat prema navijačima, a svi znamo da se takvo ponašanje igrača oštro kažnjava. Na bilo kom drugom stadionu u Italiji, on bi dobio crveni", rekao je gradonačelnik Điđi Farioli.

I ostao živ!

Nije zgoreg pomenuti da je Farioli izabran na tu funkciju uz podršku partije Liga Sjever, koja se zalaže za otcjepljenje sjevernog dijela Italije i koja propagira ideje bliske fašizmu. Ali, isto tako Farioli je dobio i glasove partije koju vodi Silvio Berluskoni, koji je i gazda Milana.

U svim ostalim reagovanjima na ovaj incident, naravno, igrači Milana dobili su podršku.

Predsjednik Sindikata fudbalera Damjano Tomazi rekao je da je Boateng poslao jasan signal.

Na utakmici je bila i kćerka Silvija Berluskonija, Barbara, član uprave Milana. Ona je takođe napustila stadion.

"Prma ovakvim pojavama morati ne smije biti tolerancije! Ako se slične stvari dešavaju, trebalo bi prekinuti i utakmice u Seriji A. Ovo je šokantan incident i imali su pravo što su napustili teren. Mi se uvijek pravimo da ne vidimo ili ne čujemo stvari", rekla je ona.

I predsjednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abate je podržao igrače Milana.

"Ovakvi povici su odvratni i šokantni. Za ovaj ispad nema opravdanja. Fudbalski savez je već počeo istragu i sarađivaćemo sa policijom da otkrije rasiste koji su prekinuli utakmicu. Dajemo punu podršku fudbalerima, koji su bili žrtve i Milanu koji je odbio da nastavi utakmicu. Moramo odlučno da radimo i odstranimo takve delinkvente iz fudbala, one koji su prijateljsku utakmicu pretvorili u gnusnu situaciju koji vređa čitav italijanski fudbal", izjavio je predsjednik Fudbalskog saveza Italije.

Boateng je bio vidno uznemiren zbog incidenta, a potom je tvitovao:

"Sramota je što se ovakve stvari i dalje dešavaju. Stop rasizmu! Zauvijek!".

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC