• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kueva stiže, Zvezda traži novog štopera

Izvjestan dolazak Kueve, dok se Stojadinović poslije neuspjeha u pregovorima sa Perosom, koncentriše na Kosanovića.

 Kueva stiže, Zvezda traži novog štopera  Izvor: MONDO

Pet dana pred zimsku prozivku u Ljutice Bogdana, Crvena zvezda nije dobila niti jedno pojačanje, a isto toliko igrača je napustilo klub (ne računajući Marka Perovića, koji je ljetos izbačen iz prvog tima, a poslije dobijenog spora sa klubom nedavno je otišao u Iran).

Ovaj nikad mirniji prelazni rok na "Marakani" mogao bi da zatalasa Kristijan Kueva, čiji je menažer tražio i dobio nešto konkretnije nacrte ugovora prije nego što doputuje u Beograd.

Pored ponuđene plate, Crvena zvezada je peruanskom ofanzivnom vezisti poslala i papire neophodne za vizu, pa se očekuje da će on do 9. januara i okupljanja pred start priprema doputovati u Srbiju i po svemu sudeći potpisati ugovor.

To neće biti slučaj sa štoperom Grendiom Adrijanom Perosom, kojem su pregovori sa Zvezdom bili isuviše nesigurni u odnosu na ono što je konkretno imao pred sobom, pa se odlučio da potpiše za Deportivo Tahiru.

To je sportskog direktora Zorana Stojadinovića usmjerilo na "plan B", što podrazumijeva intenziviranje pregovora sa Krakovijom oko dolaska Miloša Kosanovića, gdje bi crveno-bijeli trebalo da pronađu zajednički jezik sa Poljacima oko obeštećenja.

Uporedo sa pregovorima o spuštanju obeštećenja za srpskog štopera, Stojadinović će pokušati da pronađe još jedno rješenje u centru odbrane i to bi prema saznanjima MONDA trebalo da bude "to" ove zime - Kueva, Kosanović i možda još jedan štoper.

Panične potrage za novim igračima, kao što je to bio slučaj u svakom od prethodnih osam prelaznih rokova neće bit i iz dva razloga: A. besparica i B. činjenica da na današnji dan još nije stigla nijedna zvanična ponuda za nekog igrača Zvezde pod ugovorom.

To, naravno, može da se promijeni do 31. januara kada ističe prelazni rok u Evropi, a ne treba zaboraviti da klubovi sa istoka, računajući Rusiju, i poslije tog datuma mogu da dovode igrače.

Za sada, ipak, Crvena zvezda pokušaće sa što manje novca da dovede samo one koji momentalno mogu da podignu nivo igre, a kreativni vezista i pouzdani štoper su upravo ono što je najviše nedostajalo ekipi u prvom dijelu sezone.

(N. J. - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC