• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Vest Hem pojačao napad

Demba Ba završio transfer u Čelsi. Džo Kol i Maruan Šamak "čekićari"...

 PIJACA: Vest Hem pojačao napad  Izvor: MONDO

Vest Hem je u jednom danu dobio dva nova igrača. Džo Kol se, kako je najavljivano, vratio u klub za koji je već igrao od 1999. do 2003. godine.

Istovremeno, Vest Hem je doveo napadača Arsenala Maruana Šamaka na šestomjesečnu pozajmicu.

Ofanzivni vezista Džo Kol u 31. godini vraća se na Apton park u klub koji voli. U prvom "mandatu" u Vest Hemu odigrao je 150 utakmica i postigao 13 golova. Potom se iz istočnog preselio u jugozapadni dio Londona, u Čelsi za koji je igrao do 2010. Upisao je 282 utakmice za Čelsi i za sedam godina je postigao 39 golova.

Potom je prešao u Liverpul, gdje je bio godinu i po dana, ali nije se naigrao. Posljednjih godinu dana bio je u Lilu.

"Uvijek sam volio Vest Hem i nadam se da mogu da pružim klubu i navijačima još nekoliko nezaboravnih sezona. Ovo je sjajan korak za mene, vraćam se tamo gdje sam počeo karijeru", izjavio je Kol, nekadašnji engleski reprezentativac.

Liverpul je pristao da mu isplati tri miliona funti koliko mu duguje po ugovoru.

On je bio u Vest Hemu dok je trener bio Hari Rednap, sada trener Kvins Park Rendžersa. Rednap je i sada želio da ga vidi u svom timu, ali...

"Nije mi bilo lako da dobijem Rednapa, ali isto tako prijalo mi je što me želi Sem Alardajs", rekao je Kol.

Svojevremeno je u Vest Hemu igrao sa Paolom di Kaniom, Frenkom Lampardom, Džermejnom Defoom, Majklom Kerikom...

Zanimljivo, prošlog mjeseca Liverpul je pobijedio Vest Hem na Apton parku 3:2, a Kol nije proslavio gol koji je dao. Navijači Vest Hema su mu aplaudirali kada je izašao na teren, ali i poslije tog gesta.

"Navijači Vest Hema su oduvijek bili sjajni prema meni. Kad god sam dolazio na Apton park izgledalo mi je kao da dolazim u posjetu familiji", rekao je Kol.

Istovremeno, objavljeno je da je Vest Hem doveo na pozajmicu 28-godišnjeg Maruana Šamaka iz Arsenala. Od dolaska iz Bordao 2010. godine Šamak nije uspio da se ustali u prvom timu Arsenala. Postigao je samo osam golova u Premijer ligi.

Što se tiče ostalih klubova, Čelsi je kompletirao transfer senegalskog napadača Demba Ba iz Njukasla. Potpisao je troipogodišnji ugovor.

"Kada vas želi klub koji je osvojio titulu prvaka Evrope, onda je odluka laka. Ovo je ogroman klub i srećan sam i počastvovan što sam njegov dio", izjavio je Demba Ba.

Pojačao se još jedan londonski klub - Fulam. Iz Tventea je doveden 19-godišnji vezni fudbaler Kris David.

"On je izuzetno talentovan mlad fudbaler, ali biće mu potrebno vrijeme da se adaptira", izjavio je trener Fulama Martin Jol.

Njukasl je ostao bez napadača, ali je doveo defanzivca. Iz Lila je stigao Matju Debiši, koji je potpisao petoipogodišnji ugovor.

Debiši, inače francuski reprezentativac, biće treći Francuz u Njukaslu, u kojem već igraju Johgan Kabaj (takođe igrao u Lilu) i Hatem Ben Arfa.

Vigan je takođe doveo novog igrača u veznom redu. Riječ je o Rodžeru Espinozi iz Hondurasa. On ima 26 godina, a potpisao je ugovor na dvije i po godine. Igrao je u američkoj profesionalnoj ligi za Kanzas.

"Fenjeraš" Kvins Park Rendžers sklopio je kratkoročni ugovor, do kraja sezone sa defanzivcem Talom Ben Haimom. Izraelac je igrao za Portsmut, Čelsi i Mančester siti.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC