• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pato plače, Brazilci ga tješe: Ojačaćeš!

Centarfor Korintijansa oprostio se u suzama od bivših saigrača u Milanelu. U domovini spremni da mu pomognu u borbi sa povredama.

 Pato plače, Brazilci ga tješe: Ojačaćeš!  Izvor: MONDO

Tačno 16 povreda u protekle dvije i po godine onesposobile su Alešandrea Pata (23) da u dresu Milana od 2007. do ove zime pokaže svoj puni potencijal.

Krhki centarfor stoga je preduzeo atipičan potez za većinu talentovanih i još neostvarenih Brazilaca - napustio je Stari kontinent. U četvrtak uveče i zvanično je potpisao ugovor sa Korintijansom, klupskim šampionom svijeta.

Međutim, kraj njegovog imena još stoji veći znak pitanja od epiteta "veliki talenat". Poslije kontinuiranih povreda prilično je nejasno da li će ikada biti u stanju da na terenu pokaže sve što zna.

U Brazilu smatraju da će biti u stanju za to.

Paulo Paikšao, tamošnji specijalsta za oporavak i pripremu igrača izjavio je još prije deset godina da evropski fizioterapeuti kaskaju za brazilskim.

Imao je i jak argument za tu tvrdnju - osvajanje Mundijala 2002. godine, uprkos lošim prognozama ljekara Intera i Barselone. Uoči takmičenja tvrdili su da Ronaldo i Rivaldo nisu u stanju da igraju na visokom nivou, a Paikšao je učinio čudo i osposobio ih za napad na osvojeni vrh.

U Brazilu gaje jako lijepo mišljenje o svojim specijalistima i tvrde da su najbolji na svijetu, a najjači argument za to im je osvajanje titule svjetskog prvaka na Mundijalu 2002. godine.

"Rekao sam prije tog Svjetskog prvenstva da najviše šansi za osvajanje titule ima ekipa koja najbolje oporavi svoje igrače od naporne sezone. To se i dogodilo... Način fizičke pripreme igrača za utakmicu koji smo mi razvili nije hvaljen koliko zaslužuje. Kolege u Evropi prilično zaostaju za nama", rekao je tada Paikšao.

U njegovom timu radio je i Fabio Mahseredian, koji će u narednom periodu u Korintijansu voditi računa o zdravlju Alešandrea Pata.

PATOV OPROŠTAJ OD MILANA


Rezultati prvih pregleda bivšeg napadača Milana i Internasionala, međutim, nisu optimistični.

Ljekari Korintijansa zaključili su poslije detaljnih pregleda da je Pato samo jedan mišić povrijeđivao osam puta! Stoga mu ni snaga u nogama nije pravilno raspoređena, pa će rad na tom segmentu biti veoma značajan u narednom periodu.

"Pripremićemo ga da smanji rizik od povreda, mada u njegovom slučaju moramo da se potrudimo više od proste fizičke pripreme", uvjerava Žoakvim Grava, jedan od fizioterapeuta Korintijansa.

U razgovoru za brazilske medije Grava je otkrio šta su njegovi saradnici utvrdili poslije nekoliko analiza stanja svog novog napadača.

"Prenaporno je radio kad je bio zdrav, loše su mu tretirane povrede i otišao je u Italiju nespreman za fizički naporniji fudbal. Možda je napustio Brazil prerano, sa 17 godina, a uz Evropi se mnogo više insistira na fizičkoj igri", rekao je on.

Grava je u karijeri oporavio nekoliko povrijeđenih asova i ne krije da vjeruje u Patoov oporavak, iako ne želi da ništa obećava.

"Tačno je da sam radio sa Ronaldom i Adrijanom, ali njih poznajem. Alešandrea još ne".

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC