• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Kako to Totenhem dovodi igrače?!

Trener Mančester junajteda optužio rukovodostvo "pijevaca" da izbjegava pravila prilikom kupovine fudbalera.

 Ferguson: Kako to Totenhem dovodi igrače?!  Izvor: MONDO

Kada u Engleskoj igrač mlađi od 23 godine napusti klub po isteku ugovora, njegovi novi poslodavci ipak su dužni da plate obeštećenje klubu koji ga je trenirao. To pravilo ne važi u slučaju kada igrač napusti Ostrvo.

U skladu s tim, nije bilo primjenjeno ni ljetos, kada je Ezekel Frajers (20) napustio Mančester junajted i postao igrač belgijskog Standarda.

Talentovani defanzivac prethodno je dugo trenirao sa Totenhemom, koji nije uspio da ga direktno dovede zbog neuspjelih pregovora sa čelnicima Junajteda. Problem je bila visina obeštećenja.

Potom je mladi lijevi bek spakovao kofere, krajem avgusta otišao u belgijski Standard i poslije samo sedam nastupa za taj klub ipak pojačao "pijevce".

Iako je sa novim klubom potpisao dvogodišnji ugovor, već u četvrtak je i zvanično postao igrač Totenhema. Junajted je ljetos za njega tražio oko sedam miliona evra, a Andre Viljaš Boaš na kraju ga je dobio za oko milion, od čega će u Mančester otići pet odsto.

Totenhem je samo mudro čekao.

"Iskreno rečeno - očekivao sam takav ishod. Kako bi vi to nazvali? Ja bih rekao da je to očigledno manipulisanje pravilima", rekao je Aleks Ferguson klupskoj televiziji.

"Totenhem nije učinio ništa loše time što je Frajers otišao u Standard. Pokušali su da ga otkupe od nas i mi smo tražili određenu svotu novca. Oni nisu htjeli da je plate, ali su se raspitivali da li mogu da pokrenu parnicu i za to vrijeme sačekaju da mu istekne ugovor. Tako smo došli na sud, a on je već trenirao sa njima i putovao sa Totenhemom u Portugal. Kada su rekli da ipak ne žele da ga plate iznenada se pojavio Standard i postao je njegov igrač".

Iskusni trener nije bio prevaren.

"Odmah smo znali o čemu se radi i posumnjali da će već u januaru da se vrati u Totenhem. To se i dogodilo. To je maslo (predsjednika Totenhema) Danijela Levija. Znajte da je to njegov rukopis. To je nešto što smo i očekivali da će učiniti".

Škot je pozvao i čelnike takmičenja da reaguju.

"Premijer liga bi trebalo da pogleda o čemu se tu radi i trebalo bi da zabrane njegovu registraciju dok sve ne provjere, svaki detalj. Sigurno postoji neki trag, snimci razgovora mobilnim telefonom ili tako nešto... Bar je meni očigledno šta se dogodilo", dodao je trener Mančester junajteda.

Rukovodstvo Totenhema nije prvi put dokazalo da zna nebrojeno mnogo načina da dovede igrača koje želi. "Pijevci" su već tradicionalno poznati po čekanju i čekanju da igračima padne cijena, a dugo će se pamtiti način na koji su 31. avgusta 2010. godine došli do Rafaela van Der Varta.

Holanđanin je na izlazim vratima Real Madrida čekao dogovor "kraljevskog kluba" i Bajerna iz Minhena. Nijemci su dugo nudili 22 miliona evra, Španci tražili više, a Totenhem čekao svoju šansu. I dočekao je.

Dva sata prije kraja prelaznog roka "pijevci" su dobili Holanđanina za OSAM miliona evra!

(MONDO, foto: Beta/AP, Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC