• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Samo Tores tužan

Sautempton poveo pa primio pet komada od Čelsija kod kuće u trećoj rundi FA kupa. Demba Ba debitovao sa dva gola, Branislav Ivanović pogodio glavom.

  FA KUP: Samo Tores tužan Izvor: MONDO

Ovaj Čelsi Rafaela Beniteza je jedna velika misterija: osam golova Aston Vili u Premijer ligi, pa onda poraz od fenjeraša Kvins Park Rendžersa na svom terenu 0:1 i samo par dana kasnije 1:5 u Sautemptonu za više nego siguran prolaz kroz treću rundu FA kupa.

Mogu sve!

Kada su primili prvi pogodak na meču, navijači Čelsija vjerovatno su pomislili: "Oh, ne, gubino trofej", ali onda su momci u plavom postigli pet golova, od čega je debitant Demba Ba odmah dao dva pogotka i poslao poruku Fernandu Toresu koji je sve to nemo posmatrao sa klupe.

Ba je došao u Čelsi iz Njukasla samo dan ranije za "tričavih" 7,5 miliona funti, koliko je iznosila fiksna klauzula u njegovom ugovoru i koju je Roman Abramovič sa zadovoljstvom isplatio.

U međuvremenu pogađali su Viktor Mozes, Srbin Branislav Ivanović koji je glavom poentirao na centaršut Huana Mate, a onda je sa klupe ušao "nepoželjni" Frank Lampard i postigao posljednji, peti pogodak "plavaca" sa bijele tačke - 1:5!

U prethodnom kolu Premijer lige Lampard je dao dva gola u Liverpulu, protiv Evertona, koji je poveo, ali na kraju bio oboren na pod - 1:2.

Bila je to žurka u plavom na jugu Engleske, kojoj se nije radovao samo Tores, svjestan da Ba nije slučajno doveden i da je on najveći "krivac" za taj transfer, koji je ubacio u probleme i fudbalere Njukasla.

Nema Baa, nema pobjede

Brajton i Hauv Albion otvorio je "sječu" favorita u subotnjem terminu, koji je ovog dana januara rezervisan za treću rundu najstarijeg fudbalskog takmičenja na planeti - FA kupa.

U trenutku dok se Demba Ba spremao za debi u dresu Čelsija, njegov dojučerašnji klub počeo je da shvata da neće biti lako bez najboljeg strelca.

Brajton i Hauv Albion priredio je prvo veliko iznenađenje ove subote, rezervisane za treću rundu FA kupa - 2:0 protiv Njukasl Junajteda na svom terenu. Ekipa iz Čempionšipa povela je prelijepim golom Andree Orlandija poslije pola sata igre, a 30 minuta kasnije Šola Ameobi olakšao je posao domaćima.

Dobio je drugi žuti karton i ostavio napad "svraka" samo sa bratom Samijem Ameobijem, što je B&HA iskoristio i pogotkom rezerviste Vila Hoskinsa dovršio posao.

Tako je nastavljena mizerija u Njukaslu cijenjenjog menadžera Alana Pardjua, s kojim je ljetos klub potpisao ugovor do 2022. godine i tako pokazao da u njemu vidi budućnost. A, budućnost nije baš svijetla za crno-bijele u ovom trenutku, jer se u Premijer ligi nalaze tek nešto iznad zone ispadanja, a u Kupu ih više nema.

Ako će Njukasl išta pamtiti iz meča sa tvrdim Brajtonom, to je podatak da su prvi put od 1952. godine dres tog kluba u duelu FA kupa nosila rođena braća. Prije Ameobijevih, bili su to Ted i Džordž Robledo.

Njukasl je 24 časa prije utakmice u Brajtonu ostao bez ubitačnog Senegalca Baa, koji je iskoristio "smiješnu" klauzulu u ugovoru, po kojoj je slobodan da pregovara sa svakim klubom koji ponudi 7,5 miliona funti za njegovu slobodu. Čelsi je bio i više nego spreman to da uradi, pa je uzeo najboljeg strelca Premijer lige u prethodnih godinu i po dana poslije Robina van Persija i Vejna Runija.

Pardju ove subote nije mogao da računa ni na njega, niti će moći u budućnost, a na terenu nije bilo ni Fabija Koloćinija, Papisa Sisea, Joana Kabaja i Stivena Tejlora, pa su crno-bijeli ispali iz Kupa od ekipe koja je plasirana 13 pozicija ispod njih, ukoliko bi se sklopile dve tabele - Premijer i Čempionšip.

Njukasl je doživio devet poraza u posljednjih 11 mečeva, od kojih je svakako najubitačniji onaj doživljen 29. decembra u posljednjoj utakmici u 2012. godini, kada je Arsenal u Londonu slavio sa 7:3. "Svrake" su ove sezone gostovale 16 puta u svim takmičenjima i nisu zabilježile NIJEDNU pobjedu.

Čekamo dalju "sječu" favorita u FA kupu, koje ove sezone ima svoje 132. izdanje i na čijem je početku učestvovalo 758 klubova iz Engleske i Velsa. Pehar brani Čelsi.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Medis Goletić

Nije to nista davace golove kada bude trebalo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC